MENI

Sagmajster junior jednom nogom na Dubaji reliju

Pre starta škole moto kros takmičenje

20. 08. 2015. Comments (0) Views: 734 Autosport, Brdske trke, Karting, Motociklizam, Motokros

Tri starta za nastavak sezone

Drugi deo, nastavak, da ne kažemo drugo poluvreme šampionata Srbije auto moto karting sporta, startuje u vikendu pred nama i to u tri discipline. Soko banja auto brdska trka, u Riđevštici nadomak Aleksandrovca moto kros i karting u Kuli kod Vrbasa na repertoaru su 23. avgusta. Milina jedna..

Ridjevstica

Bezvredno je naklapati na temu, koliko preklapanje takmičenja u sve tri grane sporta brzina Srbije, utiče na posećenost istih. Usko profilisanih ima u svakoj od pomenutih, a to ide i do krajnosti, tipa prati samo reli i toliko o tome, odnosno moto kros u odnosu na brzinski…karting jednostavno nema takvih problema nema.

Suština se krije u činjenici, da bez publike koja uopšteno voli suvozemni tehnički sport i rado ga prati, neće biti ni opšteg boljitka. „Praviti“ trke zarad toga da bi ih pravili, nije dovoljan razlog, a posle nekog vremena bude i kontraproduktivan.

Publika, sponzori i mediji u dirktnoj su vezi i uzročno su poslednični na kvalitet šampionata auto moto karting sporta bilo koje nacije. Kod nas „svira“ sa obe strane i tako je moguće da u jedan vikenda tri takmičenja stane, pa ko šta voli neka izvoli. Važno je da se vozi, reći će pojedini i dalje ne razmišljajući da to vodi u pomenuto kontraproduktivno…

Soko banja

Posle duže pauze Soko banja vraća se na brdsku auto scenu i otvara drugo poglavlje auto sporta. Veliki broj aktivnih takmičara sasvim sigurno se seća kako je bilo 2007. godine prilikom premijernog izdanja. Za ostale novitet za nastavak, pa ko se bolje snađe.

Moto kros na stazi Punoševići u zaseoku Riđevštica nadomak Aleksandrovca poslastica je za sve ljubitelje, unazad više od dve decenije. U dvorištu porodične kuće na stazi koja zahteva maksimalnu koncentraciju, ekipa na moto kros spravama iz zemlje i okruženja voziće pred nekoliko hiljada posmatrača, standardno. Ujedno to će biti i pretposlednje takmičenje Otvorenog šampionata Srbije.

Kartodrom Kula kod Vrbasa ugostiće vozače SSKS i time označiti početak drugog dela osnovne škole sportske vožnje.

Komentari su zatvoreni.