MENI

Zlatna kaciga kruna karijere

Tri starta za nastavak sezone

18. 08. 2015. Comments (0) Views: 767 Motociklizam, Motokros

Sagmajster junior jednom nogom na Dubaji reliju

Nastavak sezone Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu sledi predstojećeg vikenda na dobro poznatoj stazi u Punoševićima, zaseok Riđevštica, nadomak Aleksandrovca u Župi. Sagmajster junior uveliko vrši pripreme za drugo poluvreme, sa kolegama na stazama širom Srbije, ali je u mislima kako sa ocem na Dakar reliju, tako i na svestkom šampionatu u Abu Dabiju.

Richi Jeljen

– Polako se priblizava Dakar Reli. Ništa kontretno još ne mogu reći, nadam se da će Gabor biti na takmičenju, uskoro počinju razgovori sa sponzorima, pa ćemo videti. A ni ja nikad bliže nisam bio na prvom svetskom takmičenju u reliju, već sam sa jednom nogom na Abu Dabi, Dubai reliju koji se održava sledeće godine u aprilu – veli Ričard Sagmajster.

O prvom delu sezone mlađi sin Gabora sagmajstera slovi.

Richi posle pada na Jeljenu

– Od početka sezone do letnje pauze desilo se milion stvari sa mnom. Posle trke u Svetozar Miletiću usledila je kraća pauza tokom koje sam malo slabije trenirao, i nisam bio 100% spreman za Čačak što se videlo i po rezultatu. Prva trka katastrofa, dobar start međutim manji pad u prvom krugu i dok sam upalio motor svi su otišli. Odvozio sam samo zbog bodova. Druga trka predobar start, odmah iza Slovenca. Antić i Đorđević su me obišli i posle sam vozio svoju vožnju dok nisam leteo 20 metara sa motorom, a 10 bez motora. Mislim da je bilo +2 kruga do kraja i na najvećem skoku sam doskočio pored skoka bez motora. Ne znam kako je izgledalo uživo, ali ja nisam verovao da sam uspeo stati na noge, i da sam samo ključnu kost slomio. Doktori su rekli 25 dana ništa da ne radim, a ja sam već sledeći vikend vozio trku u Kruševcu. Nisam očekivao dobar rezultat, imao sam solidnu brzinu, Antić i Đorđević mi nisu mnogo bežali, ako gledamo najbrži krug, ali moj tempo je strašno padao, ali sam pokazao da nisam prvi put na motoru – sumirao je prvi deo sezone mladić iz Subotice.

Kratki odmor i punjenje baterija je završeno.

Rich podijum

– Bio sam kratko na odmoru, i vratio se treninzima. Dosta sam trenirao sa Antićem i Rajevićem, i to je jako dobro došlo da nas malo vrati u trkački ritam. Ostalo je još samo par dana do trke u Aleksandrovcu, ne volim baš stazu u Punoševićima, jer podloga više nego tvrda, ali za svakog je isto.

Komentari su zatvoreni.