MENI

Božiloviću Mišeluk

Banja Luka kao uvertira za Slovačku

2. 06. 2015. Comments (0) Views: 547 Autosport, Kružne trke

Božilović spreman za Zalužane

Darko Božilović automobilista iz Kruševca na najbolji mogući način startovao je sezonu auto sporta za 2015. godinu. Pobedom u generalnom plasmanu, ujedno i klasi na brdskoj trci u Kuršumliji drugog vikenda maja, zatim dve nedelje kasnije na uličnoj stazi Mišeluk nadomak Novog Sada, ponovo je briljirao u klasi SP(Sport prodakšn), tako da vikend pred nama sa nestrpljenjem čeka, kako bi nastavio pobednički niz na nekadašnjem vojnom poligonu Zalužani nadomak Banja Luke.

Bozilko

– Spremam se ozbiljno kao što sam i čitave zime uoči starta sezone. U nameri da mi ford fokus što bolje „radi“ vozio sam ga kod poznatog tjunera Volfa na štelovanje i remont, tako da je sve to dalo rezultate. Pobedio sam na prve dve trke ove godine. Na brdskoj u Kuršumliji i kružnoj na Mišeluku, gde sam imao sve konkurente u klasi. U Banja Luci očekujem još neizvesniju borbu za najviši stepenik na pobedničkom podijumu i nadam se jednom od prva tri mesta. Veliki deo zasluga za ovakav odličan start sezone imaju Fabrika maziva FAM, gradjevinska firma Vlasinac Igda i Grad Kruševac koji mi nesebično pomažu – rekao je Darko Božilović.

Dobrim poznavaocima prilika, odnosno onima koji duži niz sezona prate auto sport na prostorima Balkana, sigurno nisu zaboravili da je prošle godine zbog velikih poplava u Republici Srpkoj trka na Zalužanima morala biti otkazna bukvalno u poslednji čas, na veliku žalost kako takmičara, tako i publike koja tradicionalno dolazi u veklikom broju. Za predstojeći vikend najavljuju lepo vreme i temperature vazduha iznad proseka za ovo doba godine. Prijave uredno stižu na adresu organizatora od takmičara koji ćer se boriti za bodove počev od šampionata Republike Srpske, Srbije i CEZ(Centralnoevropske zone).

Komentari su zatvoreni.