MENI

Globare kandidat za Evropu

Stanković vodeći u MX 2 junior uoči Globara

4. 07. 2013. Comments (0) Views: 724 Motociklizam, Motokros

Bez zamene nema opraštanja od Jeljena

Snaga volje upregnuta sa dobrotom Slobodana Tanaskovića i svih članova AMSK Čačak, učinili su da peta trka Otvorenog šampionata Srbije opravda reputaciju staze u Gornjoj Gorevnici. Skoro četiri decenije klub sa Zapadne Morave uspešno radi moto kros, a u prilog tvrdnji govore nagrade za najbolje organizovane trke u nekadašnjoj SFRJ. Sreća je i ovaga puta bila na strani hrabrih i istrajnih u nameri da organizacijom trke doprinesu popularizaciji moto sporta u Srbiji.
EkipeCacak

Jeljen je najvaljen kao oproštajna trka, jer uslovi posle 38 godina trajanja, nisu kao što su bili. I u takvom stanju, momci su ga „ispeglali“ u dva izdanja, uloživši puno snage i umeća da ostanu na točkovima, kao vodeći u trci, ili u borbi za bolji plasman, do činjenice da su pojedini pogledom tražili tablu na cilju sa +1. Kada ljudi iz hitne pomoći presede trkački dan, to je razlog za slavlje, jer bezbednost takmičara i publike u prvom planu je svake organizacije. U datim uslovima Jeljen je ostao na nivou, šta god drugi mislili… ali nije u redu da se od istog opraštamo, a drugog „igrališta“ koje će odmah popuniti prazno mesto nema. Novi lokalitet postoji i bliži je Čačku, ali to je tek u najavi, poznavajući prilike u našoj zemlji, lako može da se naredne godine, opet vrate u Gornju Gorevnicu.

SlobaCacak

Da i u moto krosu odavno ne cvetaju ruže, to je mnogima poznato. Finansijska kriza koja trese domaće društvo u mnogome se odrazila na prilike u disciplini koju krase skokovi, boravak u prirodi, neizostavno blato ili prašina i druge lepote. Nešto manje od 40 takmičara u sedam raspisanih klasa sa sve nekolicinom gostiju iz zemalja u okruženju, realna je slika stanja, ali u istvo vreme i razlog za dejstvovanje, sama briga nije dovoljna.

NajmladjitakmicarCacak

Kada se teže zatvara konstrukcija za odlazak na trku, lakše se raspali atnmosfera u boksu među takmičarima na bilo koju temu. Jedna je bila i stanje staze. Istina je da su na stazi radili i učinili sve što je u njihovoj moći, počev od daleko čuvenog čika Leke Vukajlovića koji je na +37 Celzijusovih usmeravao buložeristu, do najmlađeg člana kluba koji je sakupljao kamenje, ali avaj. Problem su stvorile nesavesne kolege koje su nedelju dana uoči trke makismalno trenirale, i na sav se trud pomenutih…

ATV

Krivina kod boksa, novi je deo staze poslednje dve sezone, bila je više nego zanimljiva za gledanje, ne koliko zbog konfiguracije i oblika, koliko zbog podloge i izbora putanje takmičara prilikom prolaska. Klizavo je bilo kao po ledu, pričali su odmah posle trke i međusobno prepričavali utiske, sa celokupne staze. Posmatrati vozače čim „sjašu“ u boksu ušuškanom u hrastovoj šumi, mnogobrojnih rođaka onog istog što se usamljen star 6 vekova isprečio na trasi budućeg auto puta, jasno se moglo videti da su umorni, ali srećni prevashodno na osnovu plasmana, ali i zbog činjenice zato što vole moto kros. Snaga prirode, a u osnovi ne mora biti palanačka, neizostavno čoveka čini jačim i boljim!
MX3Cacak

Komentari su zatvoreni.