MENI

Košutnjak treća brdska trka sezone

Drift i tjuning stajling premijerno u Požarevcu

29. 07. 2018. Comments (0) Views: 1608 Autosport, Brdske trke

Aleksi Radojkoviću Nagrada Rakovice

Treća trka Otvorenog i nacionalnog šampionata Srbije na brdskim stazama koja je održana u Košutnjaku „Nagrada Rakovice 2018“ pripala je Aleksi Radojkoviću koji je slavio kako u generalnom, tako i u klasi sedam, ali je dobio i pehar za najbolje vreme.

Mandić, Radojković, Balačikić i Bogdanović– Vrlo malo me je delilo od rekorda staze, ali uslovi mi nisu dozvolili da ga „oborim“. Posle prvog treninga pala je kiša, a staza u Košutnjaku u jednom delu prolazi kroz šumu i teže se suši. Da ne bih imao nepotrebene aktivnosti tokom vožnje protiv štoperice, odlučio sam da ne napinjem. Prvo mesto u generalnom, naravno i u klasu, svako nisu mali uspeh. Ujedno ovo je poslednje takmičenje u prvom delu šampionata Srbije u auto sportu, tako da na letnji raspust odlazim sa prvim mesto na brdskoj trci u Košutnjaku, odnosno i prvim mestom na kružnoj trci u Kraljevu – jasan je Aleksa Radojković.

Ivan Mandić

Drugo mesto u generalnom plasmanu pripalo je Ivanu Mandiću Ćimu, da tako kažemo povratniku u auto sport, koji je na najbolji način pokazao da na njega valja ozbiljno računati. Treće mesto u generalnom plasmanu osvojio je Dragan Balačikić Giga, pre trke u Košutnjaku vodeći u generalnom plasmanu na brdskim stazama.

Dragan Balačikić

Tačno 45 takmičara u svim raspisanim klasama ogledalo se između sebe i protiv štoperice na sati dugačkoj 3710 metara u dva pokušaja. Staza svima dobro poznata bila je vrhunski pripremljena, tako da su takmičari imali sve uslove da se maksimalno istaknu, što je publika koje je bilo na nekoliko lokacija umela da pozdravi burnim aplauzima.

NEZVANIČNI REZULTATI

Generalni plasaman

1. A. Radojković, 2. I. Mandić, 3. D. Balačikić, 4. U. Brkić, 5. M. Vukašinović, 6. N. Gligorić, 7. Ž. Vučković – Jašin, 8. M. Zahirović, 9. D. Panić, 10. J. Lazarević…

Uroš Brkić

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *