MENI
BIVŠI VLASNIK Aleks Varadi

Sagmajster ortački na kavasakiju u Horgošu

NAJBRŽI U 125 Martin Vugrinec

Radulović i Vugrinec slavili u Grčkoj

NADA SE KIŠI Miloš Milovanović

13. 04. 2013. Comments (0) Views: 684 Brzinski, Motociklizam

Milovanović startuje iz prvog reda

Zvaničnim treninzima na pisti Seres u Grčkoj startovao je Istočnoevropski šampionat u brzinskom motociklizmu. Za premijernu trku nekadašnjeg prvenstva Balkana, među vozačima iz okruženja vlada veliko interesovanje. Moto savez Srbije tim povodom izdao je 24 takmičarske licence, zato ne čudi činjenica da su sve raspisane klase maksimalno popunjene.

 NADA SE KIŠI Miloš Milovanović Miloš Milovanović aktuelni šampion Srbije u 1.000 štok sport, posle zvaničnih treninga za startne pozicije najbolje je plasirani domaći vozač u najjačoj klasi. Treće vreme na treningu postavlja ga u prvi startni red.

– Odlični vremenski uslovi, gužva na stazi i svi su željni dobrog trkanja, ako je suditi po vremenima sa zvaničnih treninga. Vozio sam koliko je trebalo i „zaradio” treće startno mesto. Ispred mene su Martin Čoj i Kalin Kulev, ali smo se vozili u pola sekunde, tako da je sve otvoreno. Ako je verovati vremenskoj prognozi, nije isključeno da ćemo trku voziti po kiši, a u tom slučaju šanse su mi mnogo veće za prvo mesto u klasi – rekao je Miloš Milovanović.

Nenad Stojanović u klasi 600 super sport branilac čak tri titule, na osnovu vremena sa treninga moraće da se zadovolji drugim startnim redom, odnosno petim mestom na nedeljnoj trci.

– Vremena sa treninga govore mi da je konkurencija ozbiljno trenirala i da će biti žestoko na trci. Rumun Paskota koji upored vozi i klasu 1.000 štok sport ima bolje vreme na motoru za 600 super sport klasu. Drugi red i peto startno mesto pružaju mi mogućnost da taktički mudro pratim vodeće i čekam šansu za preticanje tokom trke, odnosno da se domognem vodeće pozicije – jasan je Stojanović.

Martin Vugrinec u klasi do 125 kubika, koja jedina nije maksimalno popunjena ima najbolje vreme na treningu i startovaće sa prve startne pozicije. Vladimir Popović Pop doživeo je ozbiljan pad tokom treninga u klasi 1.000 hepening i sanitetskim vozilom je prebačen u bolnicu.

Start trke prve klase zakazan je za 11 časova, odmah posle svečanog otvaranja.

 NAJBRŽI U 125 Martin Vugrinec (4)

Komentari su zatvoreni.