MENI

MCF oslabljen na Jeljenu

Kopaonička premijera enduro trka u Srbiji

4. 06. 2014. Comments (0) Views: 612 Motociklizam, Motokros

Šta se desilo na Jeljenu Ričardu Sagmajsteru

Iako je od Jeljena prošlo tri dana veliki broj poklonika Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu voleli bi da sazanju zašto je Ričard Sagmajster odustao tokom prve trke. Veliki broj sasvim sigurno iz pozitivnih pobuda, jer vole Sagmajstera juniora, ali postoji i onaj drugi deo znatiželjnika, koji ne mogu da se pomire sa činjenicom da je njegov tata uspešan, pa …

richi

Poznat kao pošten, iskren i bez dlake na jeziku Ričard je i ovoga puta jasno i glasno objasnio šta se desilo, ali i čemu se nada u nastavku šampionata!!!

– Kao i po običaju, u našem šampionatu subotom su treninzi, i ja mislim da sam ih odradio maksimalno. Imali smo 3 slobodna treninga, prvi sam iskoristio za upoznavanje staze, drugi da napravim brže krugove, a poslednji trening je služio za korekciju grešaka. Prilično sam bio iznenađen svojim krugovima, jer ove godine nisam baš u formi, i vozio sam sasvim pristojno. U mojoj klasi sam bio na trećem mestu. Posle smo se spakovali i otišli na odmor. Mnogo sam razmišljao šta i kako bih mogao bolje, i ja volim iskreno da pričam, ja sam bio siguran da ću osvojiti bar drugo mesto – sumirao je Riči subotu.

Sledi buđenje, pripreme, kvalifikacije i dve trke!!!

richiimladen

– Nedelja ujutru, 7 sati mi je pozvonio telefon, brzo sam ustao iz kreveta i napravio 10 sklekova. Otišli smo na doručak, i sa nestrpljem smo čekali kvalifikacije. Stavio sam novu gumu pozadi i „nparvaio“ sam vreme 2:06, a u subotu sam išao 2:02, kada sam se vratio u boks, rekao sam: Riči, tu nešto ne valja. Bio sam razočaran, jednostavno mi nije išlo kako sam zamislio. Slušao sam muziku, da se malo opustim. Nije bilo puno odmora posle treninga, jer smo mi započeli seriju takmičenja. Znao sam da dobro startujem, tako je i bilo, u klasi sam bio drugi. Posle bar krugova borbe sa Cvetkovićem, i Mladenom pao sam. Motokros je muški sport, Mladen moj jako dobar prijatelj je uleteo u mene, i ja sam pao na jednu stenu koja mi je izbila vazduh, i prvu put u životu nisam završio trku. Odmorio sam se i čekao drugu trku pod lekovima. Opet dobar start, i bolovi i razočarenje su me sprečili da vodim bitku do kraja sa Cvetkovićem i Mladenom. Ali ima još 4 trke, obećavam da cu ih pobediti!

Za kraj samo za iskrene navijače…

– Prodao sam KTM, sada mi stiže nova Honda, jedva čekam trku u Kruševcu da se pojavi pravi Ričard Sagmajster

Komentari su zatvoreni.