MENI

VUČIĆ POŽELEO SREĆU BORKOVIĆU PRED POČETAK NOVE SEZONE

WTCC pojedinosti za lakše praćenje

28. 03. 2014. Comments (0) Views: 1775 Autosport, Brdske trke

Silvija Narodović Opačak plavuša koja zna šta hoće

Vrška čuka brdska staza u Zaječaru premijerno izdanje doživela je pre dvadeset godina zahvaljujući Nenadu Narodoviću ocu Silvije Narodović Opačak. Dve decenije kasnije na istoj stazi ASK Zaječar Junior čiji je predsednik pomenuta dama, organizovaće prvu trku šampionat Srbije na brdskim stazama.

Silvijadesno

– Sa velikim zadovoljstvom obaveštavam sve ljubitelje automobilizma i naravno pozovam sve automobiliste, kako iz zemlje tako i iz regiona, da dođu u Zaječar i učestvuju na trci koju smo posvetili njihovom kolegi i proslavljenom asu Nenadu Narodoviću. U pitanju je brdska auto trka za šampionat Srbije Nagrada Zaječara „Memorijal Nenad Narodović” koje će se održati na stazi Vrška čuka 10 i 11. maja 2014. godine, na istoj lokaciji kao nekada davne 1993 i 1994. godine – uvodne su reči Silvije Narodović.

Kako je auto sport pre svega opasan i skup, čitava organizacija ne bila moguća da se u čitavu priču nije uključila gradska struktura.

– Ne mogu pronaći reći zahvalnosti koje bih uputila gradu Zaječaru, posebno gospodinu Sašu Mirkoviću, predsedniku Skupštine, sa kojim sam se bukvalno za pet minuta dogovorila oko svega, a takođe i Sportskom savezu sa kojim imamo fantastičnu saradnju. Gostujući na Beogradskom sajmu automobila dobila sam informacije kao i pohvale da samo klub, čiji sam ja predsednik, ASK „Zaječar Junior“ i grad Zaječar imaju potpisane ugovore u su-organizaciji trka. Na ovo sam jako ponosna jer je naš klub mlad, upravo osnovan, i ovo nam je prva trka. Takođe bih se zahvalila Ministarstvu unutrašnjih poslova kao i svim eminentnim stručnjacima iz sveta automobilizma, samim trkačima, novinarima koji mi savetima i podrškom pomažu u radu.

Svift

Mlada obrazovana Zaječarka mnogima je privikla pažnju ne samo zbog atraktivnog izgleda i plave kose, već zbog činjenice da se prihvatila odgovornog posla kao što je organizacija auto trka.

– Svima je bila posebno interesantna činjenica da sam jako mlada žena u da tako kažem „muškom“ sportu. Po zanimanju sam diplomirani ekonomista i imam 30 godina i već dugo živim i radim u inostranstvu. Poznavaocima prilika dovoljno govori činjenica da sam ćerka pokojnog Nenada Narodovića i da sam odrastala uz automobile, brzu vožnju i trke, kao i da ne postoji staza u bivšoj SFRJ na kojoj nisam bila u pratećoj ekipa od malena prvo ocu, a kasnije i bratu. Vredno je pomena da sam početkom devedestih godina prošlog veka, bila jedina devojčica koja je vozila karting trke i debitovala na karting stazi u Zaječaru. Mislim da sam ovim dala odgovor odakle ja u ovoj priči oko organizacije auto trka.

ReaiSlivijaNarodovic

Premijerni Memorijal obeležiće i neki novi klinci, daleko poznatijih roditelja.

– Interesantan je podatak da će na Memorijalu debitovati Rea Aleksandar Topić, sin čuvenog pevača Dade Topića, momak sa tek položenim vozačkim ispitom koji je takođe vozio karting od malih nogu. Zaječar je grad koji voli sport, Zaječarci vole automobilizam pa ćemo sve ovo ponoviti 6 i 7. septembra za dan Grada na istoj stazi takođe u su-organizaciji SS Zaječara i ASK „Zaječar Junior“.

Pored takmičarskog dela, u planu je da se ozbiljno poradi i na bezbednosti svih učesnika u javnom saobraćaju.

2

– Grad Zaječar i naš klub imaju velike planove koji će se proširiti i na promociju bezbednosti u saobraćaju koja nam je na prvom mestu. Već smo u pregovorima i imali smo konkretne posete eminentnih poslovnih ljudi i iz inostranstva i iz Srbije koji su prepoznali potencijal ovog kraja i žele da učestvuju u velikim projektima kao što su izgradnja profesionalnih staza i staza za karting kao i propratne infrastrukture tako da će tu naš klub pronaći svoj mesto – jasan je Silvija.

Komentari su zatvoreni.