MENI

Antić uz Vesnića

Špančani obožavaju Borkovića

9. 12. 2013. Comments (0) Views: 1116 Autosport

Mario Narodović nastavlja očevim stopama

Po završenoj sezoni auto sporta Zaječar je jači za dve šampionske titule, koje je osvojio Mario Narodović, naslednik poznatog automobiliste oca Nenada. Dve titule sa jednim automobilom na brdskim i kružnim stazama, uspeh su više nego vredan pomena, ali mlađani Narodović ima i organizatorskih ambicija.

Negotinavgust09 (2)Narodovic

– Prvi put sam seo u trkački auto 2000. godine kada sam menjao oca Nenada na nekoj od trka. Posle toga sam sporadično vozi nekoliko trka recimo 2003, 2007, 2008, 2009. godine. Ovu sezonu sam odradio u potpunosti i rezultatu su odmah došli. Moram da naglasim da mi je posebno draga titula na brdskim stazama, jer je konkurencija bila žestoka, ali i zbog činjenice da sam jednu od trka vozio u rodnom gradu. Ništa manje mi nije draža titula sa kružnih staza, ali sam se više namučio u suzuki sviftu do 1400 kubike grupe E 1 na brdu – rekao je Narodović.

Naredne godine biće tačno dve decenije kako je Zaječar na stazi Vrška čuka bio domaćin brdske trke za šampionat Savezne Republike Jugoslavije, a nosilac čitave priče bio je Nenad Narodović. U saradnji sa klubom Jugo auto iz Beograda, udario je temelje na kojim naslednik želi da nastavi.

– Zaječar je prvi put bio domaćin brdske trke sada već daleke 1994. i naredne godine biće tačno dve decenije od tog trenutka, što je po meni pravi momenat da nastavim očevim stopama i na tom planu. Ove godine ASK Zaječar na čelu sa Milošem Prvanovićem bio je organizator brdske, ali na moju veliku žalost nije se proslavio. Veliki broj ljudi se žalio posle trke počev od sportskih funkcionera, preko sudija i ostalih, tako da želimo da stavimo tačku na takvu sliku o našem gradu. Moja sestra Silvija i ja osnovali smo ASK Zaječar junior klub i na dobrom smo putu da naredne godine mi budemo organizatori i nosioci čitave priče, kako bi se opet o Zaječaru pisalo i pričalo u superlativu – rekao je Mario Narodović.

Komentari su zatvoreni.