MENI

Dušan Borković novi rekorder staze u Francuskoj

Treća sreća za Gagija

PREDAVAČI IZ INOSTRANSTVA I DOMAĆINI Detalj sa pres koneferncije

18. 04. 2012. Comments (0) Views: 648 Autosport, Ostalo

Seminar o bezbednosti u automobilskom sportu

Auto-moto savez Srbije pod pokroviteljstvom FIA fonda za razvoj bezbednosti automobilskog sporta i FIA insitituta za bezbednost automobilskog sporta organizuje u Beogradu od 18. do 21. aprila 2012. godine regionalni seminar posvećen bezbednosti na automobilskim i karting takmičenjima. Ovaj seminar je deo zvaničnog programa obuke FIA za bezbednost sportskih sudija u 2012. godini.

PREDAVAČI IZ INOSTRANSTVA I DOMAĆINI Detalj sa pres koneferncije

PREDAVAČI IZ INOSTRANSTVA I DOMAĆINI
Detalj sa pres koneferncije

Seminar je namenjen sportskim zvaničnicima – nosiocima izvršnih i nadzornih funkcija Nacionalnih sportskih vlasti (ASN) iz regiona. Osnovna ideja je da se podstakne razmena iskustava u upravljanju bezbednošću na reli takmičenjima i trkama. Kroz teorijski i praktični prikaz, biće obuhvaćeni elementi bezbednosti na automobilskim i karting takmičenjim koji se odnose na sportske funkcionere, gledaoce, medije, takmičare i druga lica koja učestvuju u organizaciji.

Program obuke realizovaće zvaničnici FIA, sa velikim iskustvom u organizaciji automobilskih takmičenja – gospoda Majkl Smit i Filip Livingstoun iz Australije, članovi Konferedacije australijskih automobilskih sportova – CAMS, koja poseduje FIA zlatnu licencu akreditovanog regionalnog trenera. Predavači će biti i Dr Džem Boneval iz Turske, član Medicinske komisije FIA, Metin Čeker, predsedavajući Odbora za sport TOSFED, kao i zvaničnici AMSS koji imaju dugogodišnju praksu u organizaciji zvaničnih FIA takmičenja u Srbiji.

Na press konferenciji održanoj u hotelu Kontinental, predavači su izrazili zadovoljstvo što se ovaj seminar organizuje u Srbiji i nadu da će deo svog znanja i iskustva u organizaciji WRC kupa i Formule 1, preneti na više od 70 prijavljenih sportskih funkcionera iz Srbije i regiona. Odgovarajući na brojna pitanja novinara, istakli su značaj ovakve obuke imajući u vidu da automobilski sport pored atraktivnosti i zabave sa sobom nosi i visoki bezbednosni rizik.

Teorijski deo treninga biće u u Hotelu Kontinental u Beogradu, Vladimira Popovića 10. Praktični deo koji se odnosi na kružne trke održaće se u trening centru NAVAK, u blizini Beograda, u četvrtak 19.04.2012. od 13,30 do 18,30 h, a kada je karting u pitanju, praktični deo treninga biće organizovan u vreme održavanja karting trke, 21. 04.2012. godine od 11,30 h do 16,30 h na kartodromu ADA HUJA u Beogradu.

Sve dodatne informacije mogu da se dobiju na web prezentaciji http://belmost.amss.org.rs

Video materijal možete da preuzmete sa Infobiro servisa.

Zorica Bilibajkic
PR Auto-moto saveza Srbije

Ruzveltova 18, Beograd
Tel: 011 333 11 13
Mob: 069 870 12 01
E-mail: zorica.bilibajkic@amss.org.rs
Internet: http://www.amss.org.rs

Komentari su zatvoreni.