MENI

Vesnićeva prva internacionalna titula

Borković u najjačoj klasi WTCC

17. 12. 2013. Comments (0) Views: 1581 Autosport, Brdske trke, FIA CEZ

Jovan Aćimić kralj prototipova

Svečano proglašenje najboljih automobilista u sve tri discipline za Centralnoevropsku zonu (CEZ) upriličeno je u srednjovekovnom delu italijanskog grada Trevizo u prisustvu velikog broja zvanica na čelu sa prvim čovekom Međunarodne automobilske federacije (FIA) Žanom Todom.

Acimic

Šampionsku titulu na brdskim stazama u konkurenciji prototipova dobio je Jovan Aćimić mladi as iz Crne Gore.

– Dodela priznanja za najuspešnije automobiliste Centralne Evrope prošla je na visokom nivou, onako kako takmičari i zaslužuju posle naporne godine. Pored svih poteškoća uspeo sam da ostvarim ubedljive pobede u svojoj klasi na svakoj trci što je na kraju rezultiralo šampionskom titulom Centralne Evrope u kategoriji formula i prototipova zajedno. Priznanje koje sam dobio u Italiji uticaće na mene jako pozitivno, naročito ako se uzme u obzir da mi je isto uručio presednik FIA Žan Tod – rekao je Aćimić.

Za vrhunske domete potrebno je mnogo napora i odricanja, ali se sve zaboravi kada se vitrine kluba pojačaju za još jednu titulu.

– Od samog početka sezone išao sam ka najboljem rezultatu, mada sam imao problema sa takmičarskom spravom, da bih tek na dve poslednje trke uspio to da rešim i dovedem vozilo u red. Jako mi je drago što je istovremeno predsednik FIA uručio priznanje mom prijatelju iz Srbije Milovanu Vesniću za osvojenu titulu na kružnim trkama. Najzaslužniji ljudi za moj uspeh su čitav tim na čelu sa ocem i stričevima. Što se tiče sledeće sezone očekujemo podršku dva jako bitna sponzora, od kojih ce sve zavisiti, da li ću promeniti takmičarsku spravu, shodno tome i šampionat – dodao je Aćimić.

Komentari su zatvoreni.