MENI
STARA LJUBAV Micubiši lanser

Dijamantska kaciga kruna jubileja

Reli dama u martovskom Plejboju

NAJZAHTEVNIJA AUTO DISCIPLINA Reli posada URT

27. 02. 2013. Comments (0) Views: 474 Autosport, Reli

Potpisan ugovor o saradnji SAS i HAKS

Proteklog vikenda u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog auto karting saveza (HAKS), a pod pokroviteljstvom FIA održan je međunarodni seminar posvećen bezbednosti u reli sportu. Ispred Srpskog Auto Saveza seminaru su prisustvovali predsednik Miodrag Đelmaš, sekretar Dejan Stojić i Ivan Jevtić kao čovek koji trenutno u Srbiji nosi „breme“ reli sporta.

NAJZAHTEVNIJA AUTO DISCIPLINA Reli posada URTNaši predstavnici potpisali su i poseban ugovor o saradnji HAKS i SAS u reliju.

– U pitanju je ugovor kojim se omogućuje takmičarima iz Hrvatske da Beogradski reli voze po pravilima svog Saveza i obratno da takmičari iz Srbije na Kroacija reliju mogu učestvovati po našem pravilniku. To se konkretno najviše odnosi na (ne)upotrebu HANS. Ipak svi oni koji žele da voze sva tri dana u Hrvatskoj, za nas se boduje samo prvi, moraće da imaju svu važeću FIA homologiranu opremu – pojasnio je Jevtić.

Pored savetovanja na „visokom nivou“ sastanak u Zagrebu iskoristili su i predstavnici lokalnih saveza za potpisivanje nekoliko ugovora. HAKS-BIHAMK-SAS-AS2005 potpisali su zajednički ugovor o saradnji. Ipak ostaje nepoznanica da li ćemo konkretno takmičare iz Slovenije videti i na našim stazama u okviru KUP takmičenja, jer kako je rečeno sama razdaljina predstavlja najveći problem.
Zanimljivo da predstavnika ponovo Makedonije nije bilo, a predstavnici Auto federacije Crne Gore (AFCG) prisustvovali su manifestaciji ali nikakvi sporazumi sa njima nisu potpisani.

Komentari su zatvoreni.