MENI

Premijera Ferarija na BG CAR SHOW-u

Uručena priznanja za Automobil godine 2018

23. 03. 2018. Comments (0) Views: 3696 Autosport, Industrija, Lamborgini Super Trofej Evropa

Miloš Pavlović ostvario san

Srpski automobilista Miloš Pavlović, fabrički vozač Lamborginija, ostvario je san – danas je u svom rodnom gradu predstavio trkački automobil sa kojim se trenutno takmiči u trkama širom Evrope i sveta! Zahvaljujući podršci “Squadra Corse”, trkačkog odeljenja Lamborginija i saradnji sa kompanijom OMV, Miloš je tokom prvog dana manifestacije BG CAR SHOW na Beogradskom sajmu, u prisustvu brojnih zvanica i predstavnika medija, predstavio automobil “Huracan GT3”, u čijem je razvoju početkom 2015. godine i sam učestvovao, kao jedan od šestorice test-vozača. Miloš se sa “hurakanom” takmičio na trkama izdržljivosti, uključujući i 24 časa Dejtone, ali i u sprint trkama, poput čuvenog nemačkog ADAC GT3 šampionata…

Lamborghini je, inače, ovih dana proslavio proizvodnju 300-tog sportskog automobila na osnovi “hurakana”, a izloženi “GT3” jedan od poslednjih koji je sišao sa proizvodne trake iz fabrike u Sant’Agati Bolonjeze…
Miloš Pavlović, izjava:

„Jako sam srećan i ponosan što sam prvi put svoj trkački automobil predstavio Beogradu i Srbiji. Konačno mi se ukazala prilika da na velikoj manifestaciji, kakva je Salon automobila, pružim priliku svojim zemljacima i svim posetiocima da se i izbliza upoznaju sa onim šta ja radim. Hvala Srbiji na tako toplom dočeku! Vidimo se na Sajmu ovih dana!“

O Milošu

Miloš Pavlović, automobilista iz Beograda, automobilizmom se bavi od 1991. godine, kada je učestvovao u karting šampionatu Jugoslavije. U kartingu je osvojio dve titule u SFRJ, a bio je i regionalni šampion Italije i vicešampion Evrope. U Japanu je 1996. godine postao pobednik Svetskog kupa „Trofej Ayrton Senna“ u karting klasi „Formula A“.
Prošao je sve značajne niže kategorije jednoseda, a titule je osvajao u Italijanskoj Formuli 3 2002. godine i „Nissan light“ svetskom šampionatu 2004. godine. Osvojio je treće mesto u „Renault World Series 3.5“ šampionatu 2007. godine, a potom se takmičio u „predvorju“ Formule 1, GP2 seriji. U 2014. godini, takmičio se u Blancpain Lamborghini Super Trofeo šampionatu, u kojem je osvojio titulu evropskog i svetskog prvaka.U 2015. godini postao je fabrički vozač Lamborghinija i tu dužnost obavlja i danas. Ujedno, jedan je od vodećih instruktora Lamborghini Akademije.
Jedini je automobilista sa Balkana i među retkima u Istočnoj Evropi, koji je nosilac „superlicence“ koja mu omogućava vožnju bolida Formule 1 i među retkima koji su tokom karijere objedinili svetske titule u sve tri kategorije automobilskog sporta – kartingu, jednosedima i GT automobilima.

O Huracanu GT3

Lamborghini Huracan GT3 koji je izložen u Hali 1 je jedan od samo 70-ak proizvedenih primeraka ove verzije. Pokreće ga 5,2-litarski V10 atmosferski motor sa oko 610 konjskih snaga (u zavisnosti od konfiguracije) i maksimalnim obrtnim momentom od 600 Nm. Uparen je sa 6-stepenim sekvencijalnim menjačem.
Automobil je razvijen u saradnji Lamborghinija i kompanije Dallara. Cena jednog primerka je 397.000 evra (bez dadžbina), a kako bi se automobil doveo u stanje da izađe na stazu potrebno je još oko 300.000.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *