MENI

Presedan u Brzeću sudije rade bez dnevnica

Kroz gužvu do pol pozicije

23. 08. 2013. Comments (0) Views: 776 Autosport, FIA CEZ, Kružne trke

Slovakijaring iziskuje preciznost

Na osmom takmičarskom vikendu šampionata Centralnoevropske zone koji se održava na Slovakijaringu u Slovačkoj, boje Srbije braniće Milovan Vesnić, Aleksandar Tošić i Rudi Pešović u klasi D 4 do 2000 kubika.

Vesnic

Prva dva nezvanična treninga tokom prepodnevnih sati Mikica Vesnić iskoristio je da se što bolje upozna sa stazom.

– Posle dva nezvanična treninga mogu reći da je staza u Slovačkoj brza i zahtevna. Iziskuju maksimalnu preciznost i mogu reći da mi se sviđa i uspeo sam da se vrlo brzo prilagodim. Ostaje mi još jedan treninga koji ću iskoristiti da se još bolje upoznam sa stazom i ujedno da što bolje podesim auto. Što se tiče uspona na stazi, koje popularno zovu ski skakonice mogu reći da su vrlo zabavne, ali i te kako mogu biti opasne u slučaju da se nešto nepredviđeno dogodi sa automobilom. Posebnu pažnju treba obratiti na prvoj skakaonici prilikom izbora putanje, jer posle toga sledi krivina u desno, tako da je neophodno ići više levo pre uspona, kako bi idealnom putanjom prošao kroz krivinu, u suprotnom ne gine izletanje u zaustavni pesak – rekao je Vesnić.

Tošić i Pešović izaći će na stazu posle pauze za ručak, koji ću ujedno biti poslednji.

– Slovakijaring je staza koja mi se jako sviđa i na kojoj sam vozio prošle godine. Mogu reći da je znam napamet, ali koliko sam shvatio ove godine su ubacili šikanu zbog automobila iz najjače klase, što je novitet. U svakom slučaju ostaje mi da odradim trening, a posle toga ću znati na šta to sve liči – rekao je Tošić.

Subotnji program sastoji se od jednog kvalifikacionog treninga koji je zakazna za 9.40 časova, a tri sata kasnije uslediće i prva trka. Sutradan u nedelju satnica je gotovo identična.

Komentari su zatvoreni.