MENI

Slovakijaring za titulu

Slovakijaring iziskuje preciznost

21. 08. 2013. Comments (0) Views: 671 Autosport, Brdske trke

Presedan u Brzeću sudije rade bez dnevnica

Nastavak sezone Sportskog auto karting saveza Srbije, zakazan je ovog vikenda podno Kopaonika. Konkord klub iz Beograda organizator je druge brdske trke koja će voziti na stazi Đerekare – Mramor, a pomenuto takmičenje obeležiće jedan presedan. Zbog sveopšte finansijske krize i stanja u kojem se nalazi domaći sport brzina na četiri točka, odlučeno je da sudije odrade dupli program bez taksi, drugim rečima besplatno, što do sada nije bila praksa.

kraviciTetak

– Situacija u kojoj se nalazimo primorala nas na ovakav korak i uspeli smo da postignemo dogovor da nam sudije izađu u susret i odrade svoj deo posla bez dnevnica. Smeštaj, hrana i troškovi prevoza se podrazumevaju, tako da ćemo u tom slučaju uspeti da zatvorimo finansijsku konstrukciju, kako bi ispoštovali termine takmičenja u sportskom kalendaru SAKSS. Pehari su kupljeni, očekujemo veliki broj takmičara u svim klasama, a verujem da će nam i vremenski uslovi tokom vikenda u Brzeću ići na ruku, kako bi što više gledalaca moglo da uživa u borbama domaćih asova volana tokom subote i nedelje – rekao je Dejan Čolović organizator i predsednik SAKSS.

Vest da će sudije raditi bez nadoknade zvučala je kao da je u pitanju šala. Pojedinci iz redova sportskih funkcionera prokomentarisali su da od toga nema ništa, i da u tom slučaju neće biti takmičenja. Dragan Vezamarević iz Kragujevca potvrdio je putuje u Brzeće sa još sedmoricom sudija koji će raditi bez takse, a finalnu reč dao je Nenad Kravić direktor takmičenja.

– Iskren da budem nisam srećan zbog postignutog dogovora, jer svi učesnici treba da imaju neku korist. Vozači bodove i pehare, a sudije novčanu nadoknadu. Imajući u vidu situaciju u kojoj se nalazimo odlučeno je da sudije rade bez takse, ali će zato članovi sportske i tehničke komisije i naravno moja malenkost direktor trke zbog odgovornosti koju imamo ipak dobiti po 3.000 dinara po danu. Dugo se vodi polemika na tu temu, da li sudije treba da rade bez dnevnica. Kategorično sam protiv takve ideje, a ruku na srce kada bih gledao šampione poput Borković ili Vesnića, imalo bi logike da uložim volonterski rad, ali kako našim uslovima mahom gledam popunjavanje klase, onda to mora da košta – jasan je Kravić.

VILA RANKOVIĆ POVOLJNO ZA AUTOMOBILISTE

Vila Rankovic

Smeštaj takmičara i prateće ekipe tokom vikenda ume da bude ozbiljna stavka, što u krajnjem ishodu može da bude presudno kod ukupnog broja vozača na startu. Veliša Dimitrijević u ime Vile Ranković nudi povoljne usluge, za 20 i više posetilaca. Više informacija na broj telefona 037 823 055 i 064 286 03 01, odnosno 062 100 88 07 ili www.kopaonikonline.com/index.php/okolina-kopaonika/brzee/apartmani2/60-vila-rankovic

Komentari su zatvoreni.