MENI

Hamoviću zlato, Gošiću prvo mesto na tabeli

Uroš i Andrej dominirali na Ponikvama

5. 07. 2014. Comments (0) Views: 657 Karting

Kartingaši testirali Ponikve

Prostranstvo aerodroma Ponikve omogućava da se u isto vreme na potpuno bezbednoj udaljenosti odvijaju dve paralelne manifestacije auto i karting sporta. Na potpuno trećem delu staze jedan od takmičar iz RR moto discipline marljivo je trenirao za predstojeće takmičenje. U nedelju 6. jula na već pomenutom nekadašnjem vojnom aerodromu klub iz Bajine Bašte organizovaće treću trku Otvorenog prvenstva Srpskog sportskog karting saveza.

IMG_2943

Subotnji dan veći deo takmičara iskoristio je da se upozna sa stazom, imajući u vidu činjenicu da će na istoj prvi put voziti. Stare automobilske gume poslužile su da staza dobije konture, što je bio dodatni izazov kako za najmlađe, tako i za starije kartingaše da se naviknu na nove uslove, tačnije rečeno na izgled staze. Na pojedinim delovima vrlo klizava, sa puno sitnog kameneja, kratak je opis staze na Ponikve iz ugla vozača.

IMG_2939

Po već ustaljenom običaju prepodnevni deo nedeljnog takmičarskog dana biće u znaku tehničkog, verifikacije, nezvaničnih i zvaničnih treninga. Prva trka startuje u 13, a druga u 15 časova.

Komentari su zatvoreni.