MENI

Budućnost je stigla, i zove se ‘Mirai’

Dizel Fieste jeftnije i do 2.630 evra

20. 11. 2014. Comments (0) Views: 603 Industrija

Mazda u Los Anđelesu predstavlja novi SUV i MX-5

Kompanija nastavlja ambicioznu modelsku ofanzivu sa Mazdom CX-3, malim SUV-om
Mazda predstavlja novu generaciju MX-5, zajedno s Mazdom6 i CX-5 2015

cx-3_2014_laas_exterior_jp_30_screen

Dva modela su u centru pažnje na Mazdinom štandu na Los Angeles Auto Showu: potpuno novi CX-3, Mazdin prvi mali SUV, i četvrta generacija Mazde MX-5. Mazda je takođe otkrila i modele CX-5 i Mazdu6 za 2015. godinu.

Sa Mazdom CX-3 japanska kompanija je ponudila atraktivan ‘KODO – duša pokreta’ dizajn, koncepciju i opremu prilagođenu mlađoj, modernijoj publici kao i odziv i upravljivost koji donose za Mazdu karakterističan užitak u vožnji. Kao i njeni rođaci nove generacije, Mazda CX-3 dolazi s celokupnom paletom SKYACTIV tehnologije, uključujući dve verzije SKYACTIV-G benzinskog motora i novi SKYACTIV-D čisti dizel motor, u kombinaciji sa 6-stepenim SKYACTIV-Drive automatskim ili SKYACTIV-MT ručnim menjačem. Novi model će se nuditi sa prednjim ili pogonom na sva četiri točka.

Potpuno nova Mazda MX-5 će u Evropi biti dostupna sa posebno podešenim verzijama SKYACTIV-G 2.0 i SKYACTIV-G 1.5 benzinskih motora i SKYACTIV ručnim i automatskim menjačima. Olakšana je za više od 100 kg u odnosu na model prethodne generacije.

2015-mazda6_2014-laas_eu_sdn_interior_2_screen

Mazda takođe predstavlja svoj kompaktni SUV CX-5 i Mazdu6 za 2015 godinu. Oba nagrađivana modela donose kvalitetniju unutrašnjost i osveženi spoljni izgled uz obilje najmodernije tehnologije. To, među ostalim, uključuje i MZD Connect, Mazdin sistem povezivanja pametnih telefona, Active Driving Display, odnosno head-up displej, kao i najnovije i-ACTIVSENSE sisteme za povećanje aktivne bezbednosti, poput prilagodljivih LED prednjih svetala (ALH) – prvi put primenjenih kod Mazde. Mazda CX-5 2015 će za većinu Evropskih tržišta dobiti i SKYACTIV-G 2.5 benzinski motor, dok će uz određene verzije Mazde6 kao opcija biti dostupan i AWD pogon na sva četiri točka.

2015-cx-5_2014-laas_eu_exterior_2_screen

Još jedna zvezda Mazdinog štanda u L.A. je trkačka verzija Mazde MX-5 za Global MX-5 Cup, najavljena na nedavnoj SEMA izložbi u Las Vegasu. Los Angeles Auto Show otvara vrata javnosti 21. novembra i traje do 30. novembra. Mazdina press konferencija na L.A. Auto Showu može se pratiti na www.ustream.tv/MazdaLive i www.youtube.com/watch?v=2dddmnvhdBo.

Komentari su zatvoreni.