MENI

Milovanović na Čokotinom brdu za publiku

DRIFT RACE PONOVO U ČAČKU 8. SEPTEMBAR 2013.

29. 08. 2013. Comments (0) Views: 631 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Borković spreman za finale u Češkoj

Još jedan takmičarski vikend, još dve trke preostale su srpskom asu Dušanu Borkoviću do završetka debitantske sezone u Evropskom kupu turističkih automobila (ETCC). Da bi se na vreme pripremio za finale takmičenja zakazano 6. oktobra, Dušan Borković je tokom jučerašnjeg dana testirao ševrolet kruz na stazi Brnu u Češkoj.

BorkovicBrnotest

Test je bio pun poteškoća, prvi deo protekao je u uklanjanju problema oko automobila, pre nego što je Borković proveo na stazi. Kada je izašao na stazu, ubrzo je pala kiša i usledila je pauza zbog menjanau guma i podešavanja za kišne uslove. Uprkos svemu, Dušan je uspeo da „proba“ auto, oseti stazu i stekne predstavu o mogućim performansama koje bi mogle biti ključne za kvalitetnu završnicu debitantske ETCC sezone.

– Predstoji nam mesec dana priprema za te dve trke koje su mi jako važne, jer će biti kruna svega što je urađeno na ETCC šampionatu koje je za mene logičan nastavak karijere i podstrek za još veća takmičenja i izazove naredne godine, čak i kada su u pitanju svetski okviri. Ostalo je još mnogo toga da se koriguje i usavrši na samom automobilu, ali sam siguran da će Nis Petrol rejsing tim to uspešno rešiti i veoma sam optimističan po pitanju svega što treba da se desi u budućnosti – rekao je Dušan Borković.

Tokom septembra Dušan Borković i Nis Petrol rejsing tima imaće promotivne akcije širom Srbije, koje za cilj imaju popularizaciju auto sporta kroz druženje sa fanovima i upoznavanje šire javnosti sa svim čarima kvalitetne i sigurne vožnje.

Komentari su zatvoreni.