MENI

Stanković neprikosnoven na Ivan ringu

Vukašin Bajić preko Grobnika do Albasete

10. 06. 2013. Comments (0) Views: 1690 Brzinski, Motociklizam

Stojanović slavio u 600 super sport klasi na Plevenu

Družina mala ali odabrana branila je boje Srbije na trećoj trci Istočnoevropskog šampionata u brzinskom motociklizmu koja je održana minulog vikenda na pisti nekadašnjeg vojnog aerodroma Pleven u Bugarskoj. Od devet učesnika u pet raspisanih klasa na najviši stepenik pobedničkog postolja ispeli su se Martin Vugrinec u 125 SP i Nenad Stojanović u 600 super sport klasi. Ujedno Srbija je još jednom osvojila drugo mesto u plasmanu nacija.

CvrlePleven– Još jedan uspešan vikenda je za nama, iako je staza Pleven u Bugarskoj tradicionalno neugodna za vožnju. Martin Vugrinec je slavio u klasi do 125 kubika, dok je Dalibor Miletić završio kao peti u 600 hepeningu. U 1000 hepening klasi Dejan Radulović domogao se drugog mesta, a Branislav Jovanović je morao da odustane jer mu je pukla „grana” na motoru. U najjačoj klasi 1000 štok sport Goran Stojanović nije mogao dalje od četvrtog – rekao je Stojanović.

Zbog nedovoljnog broja takmičara u dve profi klase, organizator se odlučio da oformi diviziju, na radost publike, ali ne i samih takmičara.

– Kada su nam rekli da ćemo voziti u diviziji nismo se baš obradovali, kako takmičari iz 1000 štok sport klase, tako i moje kolege iz 600 super sport. Startovali smo na osnovu vremena sa treninga, tako da smo bili maksimalno izmešani. Činjenica je da su hiljadarke brže na pravcu, i da smo zbog toga mi u klasi 600 bili na određeni način hendikepirani, da ne kažem u opasnosti, jer nije sve jedno kada se na izlazu iz krivine „ispale” pored vas. Na sreću ja sam dobro startovao i završio kao treći na trci iz Čoja i Kuleva, ujedno kao prvi u klasi, ostavivši daleko iza sebe Paskotu, kao jedinog pravog konkurenta – rekao je Stojanović.

Komentari su zatvoreni.