MENI

Italijani ubedljivi na 1.Tesla reliju

Mali N Milanoviću

27. 10. 2012. Comments (0) Views: 412 Autosport, Reli

Nađ i Rauš vodeći u klasi 7 na Tesla reliju posle prvog dana

Posle prvog dana, u klasi 3 A (električni automobili) je najbolja italijanska posada Zanini – Sarasqueta, u klasi 7(hibridni automobili) prvi je srpski tim Nađ – Rauš, a u klasi 8 (automobili sa alternativnim gorivima), ponovo Italijani, Liverani – Ciervo. Prvi deo ekološkog i humanitarnog Tesla relija, u organizacija Auto rally touring cluba (ARTC) Srbija, a pod pokroviteljstvom Auto-moto saveza Srbije, uspešno je završen.

SIGURNO SA STARTA Bata Nađ i Stevica Rauš u Tojoti Prius

SIGURNO SA STARTA
Bata Nađ i Stevica Rauš u Tojoti Prius

Svih petnaest posada koje su startovale, sutra nastavljaju takmičenje na trasi od Beograda, preko Pećinaca, Rume, Vrdnika, Rakovca, Iriškog Venca do Novog Sada i nazad. Iako takmičarskog karaktera, 1. Tesla reli nije trkački i vozi se u uslovima regularnog saobraćaja i uz poštovanje svih saobraćajnih pravila i propisa.

Utisci takmičara iz cele Evrope nakon starta i završenog prvog dela relija su da je organizacija odlična, a posebno naglašavaju tradicionalno gostoprimstvo na koje su naišli u Srbiji.Gospodin Fulvio Maria Balabio, nekadašnji vozač Formule 1, izjavio je da mu je jako drago što učestvuje na Tesla reliju, prvom ovog tipa koji se organizuje u Srbiji i da se sve odvija po planu. On je naglasio da je posebno važno što ovaj reli ima humanitarni karakter i što će vozilo kojim on upravlja, Alfa Romeo GTV, sa njegovim ,,srećnim“ brojem 17 biti prodato na aukciji nakon relija. Na ovaj način će biti obezbeđena značajna sredstva za obnovu kuće za smeštaj roditelja dece obolele od kancera.

Tesla reli boduje se za FIA alternativni kup i na njemu će se rešiti i pobednici Fia Kupa u kategorijama 3 A – električni automobili i 7 – hibridni i 8 -i automobili koji koriste ostala alternativna goriva. Za prvo mesto u kategoriji proizvođača vozila boriće se Fiat, Alfa Romeo i Toyota.

Z. Bilibajkić

Komentari su zatvoreni.