MENI

Makedonsko oro otvara sezonu

Od Vardara do Grobnika tu je naša igranka

28. 06. 2013. Comments (0) Views: 209 Autosport, Brdske trke, FIA CEZ

Želja jača od bolova

Ovog vikend u Bosni i Hercegovinu održava se brdska trka koja s eboduje za Centralnoevropsku zonu(CEZ) i ujedno se boduje za nacionalne šampionate zemalja u okruženju. Cazin je vremenom postao takmičenje koje okuplja veliki broj takmičara i publike, a u prilog tvfrdnji govori više od 100 poslatih prijava vozača na adresu organizatora. Srbiju će predstavljati Nikola Miljković i Nemanja Milovanović koji je u poslednjem času stisnu zube, jer je želja nadjačala bol u leđima.
NMilovanovic
– Posle napornog oporavka usled povrede kičme u poslednjem času smo odlucili i dobili potvrdu lekara da mogu da vozim trku u Cazinu. Ovo ce biti težak vikend za mene jer nisam uopšte probao stazu, ipak želja za vožnjom je bila veća od bola u leđima. Zbog povrede nisam mogao da odem na kružnu trku sa ostalim kolegama, ali na brdo idem da pojačam broj predstavnika iz Srbije i da nas predstavim u najboljem mogućem svetlu. Cazin jedna velika trka koja se boduje za CEZ i gde je broj takmičara na zavidnom nivou, više od 100 automobila je u najavi – rekao je Nemanja Milovanović.
I pored činjenice da nikada nije vozio stazu Sedra – Ostrožac ukupne dužine 4100 metara, Milovganović zbog kasnog polaska neće moći ni da je probe pre subote ujutru.
– Pored toga što je nikada nisam vozio i nikada nisam prošao tom deonicom, neću imati ni kada da probam, jer tek u subotu ujutru dolazim na stazu. Nadam lepoj vožnji i borbi sa konkurencijom,ne mogu da kažem da očekujem neki rezultat jer jako sam svestan da je ovo za mene sve novo,da sam ja vozač sa kružnih staza ali se nadam da ću se snaći i na stazi i ako ništa drugo svoju publiku zadovoljiti i obradovati obećanim dolaskom. Nadam da će nas automobil poslužiti i pored toga što nije za tu disciplinu pakovan – jasan je Milovanović.
Zvanični treninzi startuju u subotu 29. Juna u 14 časova, a prva trka sutradan zakazana je za 11.30 sati.

Komentari su zatvoreni.