MENI
Petar Bogatinovski, Andrej Dobrota, Filip Jenić i Nemanja Jovanović

Zlatna odličja za četvorotočkaše na Beogradskom sajmu

Neca Jovanovic sa novim motorom 1

Neca Jovanović prelazi u rotaks mini maks 125

14. 12. 2018. Comments (0) Views: 2136 Karting

Andrej Petrović sa začelja do pehara

Finalna trka sezone na Apeninskom poluostrvu u karting sportu posvećena je legendarnom vozaču formule 1 iz Brazila i zove se Trofej Ajrton Sena, a održava se na stazi Sarno u Napulju. Andrej Petrović mlada nada iz Srbije i ovom prilikom je zablistao i demonstrirao raskošni talenat, naročito ako se uzme u obzir kakav je poduhvat izveo. U finalnoj trci startovao je sa začelja i domogao se pehara za osvojeno treće mesto.

Andrej Petrović (49) Trofej Ajrton Sena 2018

Andrej Petrović (49) Trofej Ajrton Sena 2018

– Samo mi je jedan krug nedostajao da prestignem još dvojicu takmičara i pobedim. Ne mogu reći da nisam zadovoljan, ali sam bio spreman i realno sam očekivao da ću takmičenje završiti na najvišem stepeniku pobedničkog podijuma sa peharom za prvo mesto – rekao je Petrović.

Andrej Petrović Trofej Ajrton Sena 2018 postolje

Andrej Petrović Trofej Ajrton Sena 2018 postolje

Hronološki gledano sve je išlo u prilog tvrdnji mlađanog kartingaša. Sa novim timom RS Ralf Šumaherr Andrej je bio nezaustavljiv. Tokom subote na kvalifikacijama imao je prvo vreme i u svakoj kvalifikacionoj trci završavao kao prvi. Nedelja nije krenula bas kako treba u prefinalu je startovao prvi i u prvom krugu ga je drugar udario od pozadi i završio je u travi, zbog čega je u finalu startovao 24 i pride je počela je kiša. Andrej je neverovatnom vožnjom dokazao da je sve moguce i završio je na trećem mestu. Svi su bili oduševljeni jer nije tako česta pojava da na ovako jakim trkama, neko ko je krenuo sa pomenute pozicije završi sa peharom u ruci.

Andrej Petrović Trofej Ajrton Sena 2018 a

Andrej Petrović Trofej Ajrton Sena 2018 a

Andrej Petrović, posle svega ipak srećan završava sezonu sa peharom na poslednjoj trci u klasi mini 60. Od sledeće sezone će se takmičiti u klasi OKJ. Zahvalan je svom novom timu RS Ralf Šumaher, mehaničaru i vođi tima RS juniora Carlo Pacitto i motoristi Morsicani Angelo što su bili uz njega.

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *