MENI
ZASENIO KONKURENCIJU Mikica Vesnić

Vesnić maksimalno na Hungaroringu

TREĆI U GENERALNOM PLASAMNU Todor Stamenković i Steva Rauš

Šebalj slavio na Avali i Košutnjaku

OŠTEĆENI SEAT NA PUTU ZA ŠPANIJU Trenutak sudara

28. 04. 2013. Comments (0) Views: 632 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke, Video

Sudar na Slovakijaringu Borković nepovređen

Srpski automobilsta Dušan Borković nije imao sreće na drugom vikendu takmičenja Evropskog kupa turističkih automobila (ETCC) u Slovačkoj. Na početku prve trke Borkovića su dva puta udarili, što je uslovilo odustajanje. Borković srećom nije ozbiljnije povređen. Oštećenja automobila su ogromna i nije bilo mogućnosti da se osposobi za drugu trku.

 OŠTEĆENI SEAT NA PUTU ZA ŠPANIJU Trenutak sudara Na zagrevanju pre trke sve je odlično funkcionisalo. Auto je napokon bio dobro naštelovan i Duca se u njemu osećao fenomenalno. Započeo je trku sa krugom za zagrevanje i u prvom krugu prve trke je došlo do velikog sudara u kome je bilo umešano 6 automobila. Borković je hvatao zalet i počeo da obilazi jednog po jednog rivala. U momentu kada je hteo da se izvuče iz gužve udaren je sa prednje leve strane brzinom od preko 120 kilometara na čas. Od 6 automobila koji su učestvovali u incidentu Borkovićev je pretrpeo najveća oštećenja.

Naš šampion je u prilikom sudara ugruvan, ali osim lakše povrede nosa srećom nije imao ozbiljnijih povreda.

– Bez obzira na težinu sudara srećom nisam ozbiljnije povređen. Veoma mi je žao što se sve ovako završilo, jer smo lepo skockali automobil i ja sam se odlično osećao. Sjajno sam krenuo i verujem da bih se danas popeo na podijum da me nisu udarili. Šta je tu je, nema vremena za kukanje. Idemo dalje – izjavio je aktuelni šampion Evrope na brdskim stazama Dušan Borković.

Španski inžinjeri koji su deo NIS Petrol rejsing tima su bili zadovoljni Borkovićevim početkom trke bez obzira na sudar za koji nije odgovoran.

– Borković je hrabro krenuo i preticao rivale kao niko drugi u ovom takmičenju, ali je nažalost morao da odustane. Sve više verujemo da će Borković postizati sjajne rezultate u ETCC – smatraju španski stručnjaci.

Sudar u Slovačkoj dovodi u pitanje dalje nastupe Borkovića u ETCCS sezoni, s obzirom na velika oštećenja automobila i neplanirane ogromne materijalne izdatke. Automobil će specijalnim kamionom biti transportovan u Španiju gde će stručnjaci pokušati da ga poprave i pripreme za naredne trke. Odlučeno je da u Barselonu otputuje i Borković kako bi ukoliko sve bude dobro testirao vozilo pred narednu trku u Austriji.

SNIMAK STARTA PRVE TRKE:

SNIMAK SUDARA IZ PERSPEKTIVE DUŠANA BORKOVIĆA:

SNIMAK SUDARA IZ PERSPEKTIVE ANTONA LADIGINA:

Komentari su zatvoreni.