MENI
NEUHVATLJIVI Photo Stiv Todor Stamenković i Steva Rauš

Stamenković i Rauš počistili konkurenciju na Košutnjaku

OŠTEĆENI SEAT NA PUTU ZA ŠPANIJU Trenutak sudara

Sudar na Slovakijaringu Borković nepovređen

ZASENIO KONKURENCIJU Mikica Vesnić

28. 04. 2013. Comments (0) Views: 474 Autosport, FIA CEZ, Kružne trke

Vesnić maksimalno na Hungaroringu

Stoprocentan uspeh Milovana Vesnića na prvom trkačkom vikendu šampionata Centralne Evrope na kružnim stazama. Dve pol pozicije i dve pobede uspeh je kakav je tim priželjkivao i koji se uz malo sreće i puno teškog rada ostvario.

 ZASENIO KONKURENCIJU Mikica Vesnić ASK Sport Auto Vesnić iz Mađarske u Srbiju nosi maksimalnih 50 bodova i veliki optimizam pred drugu trku koja se za petnaest dana vozi u Austriji na A1 Ringu. Nakon uzbudljivog treninga Vesnić je konkurentima u nedeljnoj trci održao još jedan čas precizne i brze vožnje, od starta do cilja, pa je takmičarima iz Mađarske i Češke ostalo samo da brzom Srbinu još jednom pruže ruku na podijumu Hungaroringa.

Daleko iza Opel Vectre STW Mikice Vesnića kao drugoplasirani kroz cilj je prošao Mađar Gaspar Saba (Alfa Romeo 156 S2000) i aktuelni prvak Centralne Evrope Marek Fried (Lotus ) koji je do treće pozicije stigao nakon oštrih duela sa Tim Gaborom (Pežo 407 S2000) i Zoranom Kastratovićem (Reno laguna) što je rezultovalo odustajanjem srpskog predstavnika.

– Kako su nam organizatori sami priznali ovo je prvi put da je jedan Srbin trijumfovao na Hungaroringu. Time smatram da je moj uspeh još veći i da cela Srbija može da bude ponosna. Zadnjih mesec dana smo se naporno pripremali. Nismo znali ništa o stazama i konkurenciji. Ovo je pravi podstrek za sve nas i nastavak sezone. Odradio sam odlično trku, čak smatram da mi je nedeljni start bio jedan od najboljih u karijeri. Nakon toga nije više bilo nikakvih problema. Idemo dalje, na redu je Austrija – poručio je dvostruki pobednik trke na Hungaroringu, Milovan Vesnić.

Zanimljiv je i komentar Pavla Komnenovića koji nije vozio drugu trku zbog problema sa automobilom pa je iz publike posmatrao dešavanja na stazi.

– Prava je milina gledati Mikicu za volanom. Odlično pripremljeni automobil i odličan vozač iznenadili su konkurenciju u Mađarskoj. Iz tamo neke male Srbije stigao je majstor volana koji im nije dao nikakvu šansu za top plasman – reči su legende srpskog automobilizma.

 

Komentari su zatvoreni.