MENI

Trka iznenađenja tokom odmora

Po nestabilnom vremenu u Vršcu oko 70 jahača

25. 08. 2014. Comments (0) Views: 881 Motociklizam, Motokros

Sagmajster bez premca u Punoševićima

Trkom koja je održana minulog vikenda na stazi u Riđevštici gde se graniče Trestenik i Aleksandrovac, nastavljen je Otvoreni šampionat Srbije u moto krosu. „Punoševići 2014“ je 23. manifestacija u organizaciji Miroslava Mirge Radisavljevića, koji uredno organizuje moto kros takmičenje u rođenoj avliji i to više nego uspešno. Među rekordnim brojem takmičara, najubedljiviji sa dve pobede u klasi MX 3 bio je Gabor Sagmajster.

IMG_3623

– Odlično takmičenje, mada iskreno govoreći stazu kod Mirge volim na poseban način i svake godine uredno dolazim da se takmičim i dam doprinos da trka uspe u potpunosti. To je i ovoga puta bio slučaj, bez obzira što sam slavio u obe trke klase MX 3. Konkurencija je bila na visini zadatka, ali im to nije bilo dovoljno da mi pruže jači otpor. Šteta je što zbog nedovoljnog broja mesta na startnoj rampi nismo mogli da vozimo u diviziji sa klasom MX B, jer bio to bio pravi doživljaj za publiku koja je i ovoga puta došla u velikom broju – rekao je Sagamsjter senior.

IMG_3607

Čast da „startuju“ drugo poluvreme šampionata Srbije pripala je najmlađim takmičarima u klasama 65 i 85 koji su vozili u diviziji. Golobradi momčići izvlačili su maksimum iz motora savladavajući uspone i u isto vreme jureći nizbrdo po Riđevštici na oduševlejne publike. Najviše pažnje privukao je Aleksa Milosavljević sa nepunih šest godina, koji se maksimalno borio da drži prikllučak sa starijim kolegama.

Klasa MX B bila je najbrojnija i po logici stvari privukla je najviše pažnje i gromoglasnog navijanja posmatrača. U prvoj vožnji više nego ubedljivo slavio je Slobodan Jablanović, dok je u drugom nadmetanju slavio Franjo Rihter.

IMG_3614

Treća trka u prvom krugu pripala je klasi MX 1, koja je morala da bude prekinuta još u prvom krugu zbog ozbiljnog pada Marka Kostića nekoliko metara posle starta. Trka je restartovana i sa novim motorom, jer je morao da ga zameni zbog oštećenja prilikom pomenutog pada Kostića, slavio je Branko Antić. Odmah po završenoj trci kreću da pljušte protesti Časara seniora, na Antića. U prvom govori kako je Antić udario Kostića, i da je pomenuti zbog toga pao, dok u drugom prigovara da nije mogao da menja motor, odnosno da ode sam po isti u boks.

U isto vreme, otac povređenog Marka pre nego što je otiša sa kolima hitne pomoći u Aleksandrovac, napisao je izjavu da je Marko sam pao i da ga Antić nije udario. Vrhunac svega je peticija da se Tamašu i Bence Časaru ne dozvoli da ubuduće voze u Otvorenom šampionatu Srbije, koju je potpisalo 18 vozača.

IMG_3617U klasi MX 2 najbolji je bio gost iz Bugarske Ljubomir Vasev, dok je u klasi MX ATV slavio Miloš MArtinović.

Rezultati

Komentari su zatvoreni.