MENI

Lukovska banja za kraj šampionata

Nađ i Rauš vodeći u klasi 7 na Tesla...

27. 10. 2012. Comments (0) Views: 1239 Autosport, Reli

Italijani ubedljivi na 1.Tesla reliju

Ceremonijalnim ciljem ispred Šoping centra Ušće, uspešno je završen 1. Tesla reli za vozila na alternativna goriva, u organizacija Auto reli turing kluba (ARTK) Srbija, a pod pokroviteljstvom Auto-moto saveza Srbije.

AUTOMOBIL MARIA BALABIA Alfa Romeo GTV za aukciju (Foto: V. Pijević)

AUTOMOBIL MARIA BALABIA
Alfa Romeo GTV za aukciju (Foto: V. Pijević)

Pva tri mesta po regulacionim testovima osvojile su posade iz Italije. Pobednici su Masimo Liverani i suvozač Fulvio Ciervo, na drugom mestu je posada Guerini – Calcheti, a treća pozicija pripala je nekadašnjem vozaču Formule 1, Fulvio Maria Balabiu i suvozaču Masimilianu Sorghiju.

U kategoriji 3 A (električni automobili) najbolja je posada iz Španije Echave -Delgado sa vozilo Nisan Leaf, a odmah za njima su njihovi zemljaci, Zanini Sans – Sarasqueta sa Micubiši MIEV automobilom.

Najbolje plasirana posada (po regulacionom testu) iz Srbije Branko Nađ – Stevo Rauš sa vozilom Toyota MC Prius zauzela je petu poziciju. Iako su po prvi put vozili ekološki automobil, vrlo brzo su se navikli na njegov bešumni rad i od milošte ga nazvali Šunjalo.

Od petnaest posada koje su startovale, do cilja je stiglo četrnaest, na trasi koja je ukupno bila duga 570 kilometara i vozila se u petak i subotu, 26. i 27.10.2012. godine od Beograda, Valjeva, Divčibara, Iriškog Venca, Novog Sada i nazad do Beograda. Reli se vozio u uslovima regularnog saobraćaja i uz poštovanje svih saobraćajnih pravila i propisa.

ZA USPOMENU I DUGO SEĆANJE Učesnici 1. Tesla relija (Foto: V. Pijević)

ZA USPOMENU I DUGO SEĆANJE
Učesnici 1. Tesla relija (Foto: V. Pijević)

Po potrošnji energije prva je posada Nađ – Raus iz Srbije, druga iz Slovenije Zdovc -Premk i treće mesto pripada Italijankama Barciuli – Olivoni. U ukupnom kombinovanom plasmanu najbolja je srpska posada Nađ – Rauš, drugi su Italijani Guerini – Calchetti, a treće su dame iz Italije Barciuli – Olivoni.

Gospodin Fulvio Maria Balabio, nekadašnji vozač Formule 1, izjavio je da mu je jako drago što je učestvovao na Tesla reliju, prvom ovog tipa koji se organizuje u Srbiji i da sigurno dolazi i sledeće godine. On je naglasio da je posebno važno što ovaj reli ima humanitarni karakter i što će sredstva dobijena na aukciji prodajom vozila kojim je upravljao, Alfa Romeo GTV, sa njegovim ,,srećnim“ brojem 17 , biti namenjena za obnovu kuće za smeštaj roditelja dece obolele od kancera.

Utisci takmičara iz cele Evrope nakon završenog 1.Tesla relija su da je organizacija odlična, a posebno naglašavaju tradicionalno gostoprimstvo na koje su naišli u Srbiji.

Z. Bilibajkić

Komentari su zatvoreni.