MENI

Stamenkoviću titula u generalnom plasmanu

Zlatna kaciga zalet za Evropu Aleksandru Tošiću

29. 10. 2012. Comments (0) Views: 567 Autosport, Reli

Nađ i Rauš slavili na Tesla reliju u toyoti prius

Prvi Tesla reli koji održan u Srbiji bodovan je za FIA(Svetska automobilska federacija) alternativni kup i svakako je takmičenje pred kojim je svetla budućnost. Kako se sve više pažnje poklonja zaštiti životne sredine, tako su i proizvođači automobila krenuli u pravcu pokretanja četvorotočkaša na alternativna goriva, odnosno da nisu isključivo fosilnog porekla, poput dizela i benzina.

NAREDNE GODIEN PUCAJU NA VRH V. Pijević Stevica Rauš i Bata Nađ

NAREDNE GODIEN PUCAJU NA VRH
Stevica Rauš i Bata Nađ (Foto: V.Pijević)

FIA koja je pored mnogo stvari zadužena i za sport, odmah se uključila u akciju i pokrenula kup takmičenje u kojoj je ove godine naša zamlja premijerno učestvovala kao organizator i ne samo na taj način, već je imala i takmičarske posade. Pored naših, učešće na1. Tesla reliju uzeli su takmičari iz Italije, Španije, Francuske, Švajcarske, Slovenije, Bugarske i Republike Srpske.

Za razliku od klasičnog relija gde se na brzinskim ispitima meri postignuto vreme i posade nastoje da što brže voze, ovde se merila potrošnja enrgije, dok su se takmičari kretali u javnom saobraćaju u potpunosti se pridržavajući pravila i propisa. Najbolje plasirana posada (po regulacionom testu) iz Srbije Branko Nađ – Stevo Rauš sa vozilom Toyota MC Prius zauzela je petu poziciju. Iako su po prvi put vozili ekološki automobil, vrlo brzo su se navikli na njegov bešumni rad i od milošte ga nazvali Šunjalo.

– Zadovoljstvo mi je što sam imao tu čast da vozim Toyotu Prius, to je posebno iskustvo. Iako sam u sam se ja svojevremeno proslavio brzinom, u ovom slučaju morao sam poštovati pravila. Pokušao sam neke situacije da nadoknadim brzinom, a Prius me iznenadio agilnošću, tihim radom i malom potrošnjom – rekao je Bata Nađ.

Suvozač Stevica Rauš ne krije zadovoljstvo, ali misli da su mogli i bolje.

– Kao suvozač, imao sam odgovornost da ispunim sve zahteve ove trke za koju nismo bili dovoljno pripremljeni. Mogli smo postići i još bolju potrošnju, i ako nas je i ovaj rezultat iznenadio. Na pojedinim deonicama prosek potrošnje bio je ispod 3 litra, što je stvarno neverovatano. To smo postigli bez pripreme i posebnih uređaja, kakve su imali konkurenti, tako da smatram da je ovaj automobil stvarno odličan.

Komentari su zatvoreni.