MENI

Borković najbrži na Avali u subotnjem izdanju

Stamenkoviću titula u generalnom plasmanu

28. 10. 2012. Comments (0) Views: 1373 Autosport, Dakar

Milanović sa titulom na Dakar

Drugom trkom u toku finalnog vikenda oktobra na nekadašnjem vojnom poligonu za obuku vozača motora i kamiona Beranovac nadomak Kraljeva, završen je šampionat Sportskog auto karting saveza Srbije na kružnim stazama. U izuzetno teškim uslovim, prevashodno zbog neravnina na stazi, u svim klasama takmičari su pokazali vrhunsko umeće i u odnosu na subotnju trku, kada je dosta automobila pretrpelo oštećenje, nedeljni okršaj su odradili mnogo bezazlenije.

PRVI KRALJEVČANIN ŠAMPION NA KRUGU Bojan Milanović

PRVI KRALJEVČANIN ŠAMPION NA KRUGU
Bojan Milanović

U klasi mali N, osvajanjem drugog mesta na finalnoj trci, šampionske titule dokopa se Bojan Milanović, koji će ovim dobiti dodatni vetar u leđa kada za manje od dva meseca krene put Južne Amerike na svoj prvi Dakar reli. Prvo mesto u pomenutoj klasi osvojio je Željko Pisarić, a treće Damir Ilić.

Hibrid, ili klasa 2 pripala je Nenadu Mijaljeviću, koji je ujedno novi šampion, ispred Marka Pavličevića i Milorada Simeunovića. U klasi 3 najbrži je bio Branko Ćopić, drugog mesta se dokopao Vladislav Trbović, a trećeg Miloš Milivojevčević. U nekadašnjem hobiju ili klasa 5 najbrži je bio Dragan Simić, ispred Saše Jovanovića i Dejana Petkovića.

U klasi 7 slavio je Dragan Stojković koji je uspeo da osposobi auto posle ozbiljnog izletanja na subotnoj trci. Osvajanjem drugog mesta Aleksandar Tošić domogao se titule u klasi SP i tako stekao uslov za Zlatnu kacigu. Treće mesto pripalo je Darku Božiloviću. U klasi 8 potpuni debakl, od dva takmičara ni jedan nije završio. Dragoljub Arsić je zbog kvara odustao još tokom prvog kruga, a Milošu Brkiću je „pukla” guma tokom petog kruga, tako da su obojica ostala bez plasmana.

Komentari su zatvoreni.