MENI

Sporna debljina klapne

Goran Vučković tjuner i rekorder brdskih staza u hibridu

4. 10. 2012. Comments (0) Views: 1773 Autosport, Reli

Knez od Uba spreman za Zlatibor

Uvek nasmejani Živko Gajić poznatiji kao doktor Žilijus, od skora nosi još jedan nadimak, Knez od Uba, zahvaljujući osvojenom trećem mestu u generalnom plasmanu i drugim u klasi N 3, što je do sada najbolji rezultat u karijeri. Time su srušene sve sumnje skeptika koji su kritikovali „skok“ iz juga u daleko ozbiljnijeg klia. Sada Beograđanin sa pravom i na Zlatiboru „gađa“ sam vrh iako je njegov automobil daleko od top spremnog. I pored podrške matičnog kluba MM Pauer kao i brojnih sponzora para po običaju nikad dosta za ovako skupu zabavu.

UVEK SPREMAN ZA IZAZOVE Živko Gajić

UVEK SPREMAN ZA IZAZOVE
Živko Gajić

Gajića naravno takve sitnice ne mogu odvući od najveće ljubavi. Živka smo zbog svega ovoga izabrali da nam kaže par reči iz svog ugla o reliju koji je pred nama i možda potencijalnim posmatračima pomogne u odluci gde da se smeste i uživaju ovog vikenda.

– Brzinski ispit Tić polje otvara reli. Veoma brz i relativno kratak brzinac, a verujem da ćeposebno biti zanimljiv za gledanje, jer se vozi pod farovima, drugim rečima kao noćni. Utrobe su brzinski ispit koji do sada nije viđen na našim prostorima. Prvi deo je veoma uzak i samim tim zahtevan dok na drugom delu se znatno pojačava tempo. Sirigojno meni najviše liči na Rajković. Ima malih promena podloge ali je dosta i širok tako da ne bi trebalo da bude nekih problema – kratako i jasano slovi Gajić.
Šta očekujete od nastupa na reliju Zlatibor?

– Konkurencija na ovom reliju će biti dosta jaka i ja pre svega očekujem dobro trkanje i da svi završimo. Na reliju je jako teško predvideti plasman, jer je sve otvoreno od starta do cilja. Drago mi je što je u klasu N 3 stigla još jedna posada, Nebojša Vićentić i Branislav Pijević, koja će nadam se pružiti dobru partiju na debitantskom nastupu. Svim takmičarima želim sreću i dobar rezultat ovog vikenda na Zlatiboru.

ŽIVKO ŽIVI ZA AUTO SPORT

Živko Gajić je mladić koji u bukvalnom smislu te reči živi za trke i automobilizam! U to su mogli svi da se uvere tokom proteklog vikenda u Banjaluci kada je sa „ključem“ u ruci trčao od automobila do automobila i rešavao silne probleme naših vozača. Uspeo je da zameni motor Ivanu Mandiću na pežou 106, našteluje trap Todoru Stamenkoviću, zatim da časkom trkne do Hrvata preko puta da i njima nešto zašrafi. Vrednica koja svaka majka može poželeti za zeta, čovek je za sve jer ovog vikenda oblači kombinezon, seda u Reno klio i kreće u nove „radne pobede“ na prvom Zlatiborskom reliju.

P. Janković

Komentari su zatvoreni.