MENI

Milovanoviću prvo vreme na treningu

Dušan Blagojević šampion Istočne Evrope i Srbije

23. 09. 2012. Comments (0) Views: 609 Brzinski, Motociklizam

Srbiji vicešampionska titula

Finalu trku brzinskog motociklizma za Istočnoevropski šampionata, koja je održana na avio pisti vojnog aerodroma u Batajnici, obeležili su dueli na nivou reprezentacija. Posle 15 dugih godina titula šampiona u konkurenciji zemalja učesnica na trenutak je pripala Srbiji, ali su predstavnici Bugarske uložili protest. Posle većanja ustanovljeno je da se titula „vraća“ u Bugarsku, u tom slučaju Srbija je druga, a Turska treća.

pobednicko-postolje-za-reprezentacije

Pobedničko postolje za reprezentacije

Počev od 10 časova prepodne kada su startovali po divizijama takmičari šampionata starovremenskih motocikala, razvrstani po klasama na osnovu godine proizvodnje i radne zapremine, pa do 16.30 časova kada je završena poslednja trka brzinskog motociklizma, nekoliko hiljada posmatrača u potpunosti su uživali prikazanim na stazi. Tačno u podne odrađen je čin svečanog otvaranja finalnog takmičenja i onda je usledilo sedam trka, jedna za drugom, pet za Istočnoevropski i dve za nacionalni šampionata.

Kao na traci, smenjivali su se takmičari na stazi, usmeravani od strane sudija i direktora trke. Bez ijednog ozbiljnijeg incidenta, odnosno pada, završen je višečasovni spektakl sporta brzina na dva točka. Redari potpomognuti pripadnicima Vojske, odradili su lavovski deo posla da posetioce usmeri prvo na mesta namenja za parking omiljenih dvotočkaša, odnosno do mesta predviđenih za posmatranje.

U klasi 600 hepening više nego ubedljiv bio je Dušan Blagojević i u potpunosti je opravdao zvanje šampiona za sezonu 2012. U istoj klasi ali do 1000 kubika briljirali su Vladimir Popović i Dejan Stojković. Nenad Stojanović rutinski je odradio klasu 600 super sport, dok je Miloš Milovanović nije vozio u klasi 1.000 štok sport, zato što je pozajmio motor Branislavu Jovanoviću, koji je uspeo da polomi menjač. Takav razvoj situacije nimalo teško nije pao Janezu Proseniku i Kalinu Kulevu da se razmahnu. U SP junior klasi Nikola Gajić još jednom je potvrdio da je momak na koga valja računati u budućnosti.

NEZVANIČNI REZULTATI
Istočnoevropski šampionat
SP junior: 1. M. Vugrinec, N. Gajić, 3. V. Gligorić
600 hepening: 1. D. Blagojević, 2. N. Paunović, 3. D. Miletić
1000 hepening: 1. D. Nikolov, 2. S. Suna, 3. V. Popović
600 SS: 1. T. Razgatkoglu, 2. N. Stojanović, 3. L. Paskota
1000 SS: 1. K. Kulev, 2. G. Stojanović, 3. V. Bajić

Komentari su zatvoreni.