MENI

VESNIĆ IDE PO PRVE BODOVE

Lamborgini Super Trofej, Monza (snimak trke HD)

15. 04. 2014. Comments (0) Views: 2644 Autosport, Kružne trke, Lamborgini Super Trofej Evropa

MILOŠ PAVLOVIĆ POKORIO MONCU!

Srpski automobilista Miloš Pavlović trijumfalno je započeo sezonu 2014. godine! Naš najuspešniji automobilista prvi trkački vikend u godini vozio je kao član „Bonaldi“ ekipe u okviru prestižnog „Lamborgini Super Trofej Evropa“ takmičenja i uspeo je da sa timskim kolegom Eduardom Piskopom zabeleži 2. mesto u prvoj i pobedu u drugoj trci, koje su vožene na legendarnoj stazi u Monci!

Monza Pavlovic 01

Miloš je, prema propozicijama, bio zadužen za kvalifikacije na kojima je, iako je prvi put seo u automobil, zabeležio 3. startno vreme. U prvoj trci, koja je vožena u subotu i trajala 50 minuta, za upravljačem je prvo bio Piskopo, koji je izgubio nekoliko pozicija tokom trke i prilikom obaveznog odlaska u „boks“ na zamenu vozača. Pavlović je dobio težak zadatak, ali je svojih nešto malo manje od pola časa vožnje odradio izvanredno, s obzirom da je bio najbrži vozač na stazi. Uspeo je da osvoji drugu poziciju, što je ujedno bila i startna pozicija za drugu, nedeljnu trku, koja je takođe trajala 50 minuta. Ovoga puta, Pavlović je prvi bio za upravljačem moćnog „galjarda LP-560“, a od samog starta trke se videlo da je automobil ekipe „Bonaldi“ sa startnim brojem „3“ brži od ostalih i verovatno jedan od najvećih favorita za osvajanje titule u „PRO“ klasi u okviru „Lamborgini Super Trofej“ takmičenja u Evropi.

– Veoma sam srećan na osvojenom drugom mestu na subotnjoj i pobedi na nedeljnoj trci u Monci, posebno zato što sam u četvrtak, dan uoči trkačkog vikenda, dobio poziv od „Bonaldi“ tima da vozim za njih. Nadam se da sam opravdao poverenje i da ću sa istim timom nastaviti sezonu u pobedničkom ritmu!

Pavlović i Piskopo vode u generalnom plasmanu posle prve dve trke, a sledeći trkački vikend evropskog šampionata „Lamborgini Super Trofej“ na programu je 24. i 25. maja, na još jednoj legendarnoj stazi, u Silverstonu u Velikoj Britaniji.

Komentari su zatvoreni.