MENI
POLA SATA TUMARANJA PO PUSTINJI Gabor Sagmajster

Sagmajster prehlađen završio na 43. mestu

VERNA SPRAVA VEZANA ISPRED ŠATORA KTM Gabora Sagmajstera

Sagmajster stigao do 24. mesta

HVATA PRIKLJUČAK Gabor Sagmajster 28

3. 04. 2012. Comments (0) Views: 597 Dakar, Motociklizam

Sagmajster preko dina do 28. mesta

Drugog dana Svetskog kupa takmičenja u izdržljivosti koji se održava u Emiratima, oko Abu Dabija na programu je bio specijalni ispit u dinama ukupne dužine 283 kilometra. Gabor Sagmajster jedini predstavnik Srbije, za razliku od prvog dana, značajno bolje je vozio i kroz cilj prošao kao 29, što ga u ukupnom plasmanu motociklista na spravama do 450 kubika, pozicionira na 28. mestu.

 HVATA PRIKLJUČAK Gabor Sagmajster 28 – Drugi dan je bio strogo peščane dine, praktično od starta do cilja, i mogu reći da je bilo vrlo zahtevno. Za razliku od prvog dana kada sam imao peh sa navigacijom, drugog je sve perfektno funkcionisalo, a u prilog tvrdnji govori i ostvareni plasman i pomak u generalnom u kategoriji gde vozimo motocikle do 450 kubika radne zapremine – rekao je Sagmajster u telefonskom razgovoru.

Da li je prehlada prošlost i šta vas očekuje trećeg dana?

– Kvalitetan odmor posle napornog dana i vitamini učiniće da prebrodim prehladu, koju sam zaradio zahvaljujući klima uređajima, kojih je imalo na sve strane, dok smo čekali istvora motora u luci i odrađivali administrativne i tehničke preglede. Treći dan će po svemu sudeći biti najteži, jer nas očekuje više od 330 kilometara dina, ali kako bude svima tako će biti i meni. Verujem da mogu još bolje, jer ulazim u ritam, a motor za sada funkcioniše – jasan je Sagmajster.

Komentari su zatvoreni.