MENI
NAPRED GABORE Marko Kopunović bodri Gabora Sagmajstera

Sagmajster u prvih 20 na motorima do 450 kubika

MUDRO DO CILJA Gabor Sagmajsteri Kajzer Torsten

Sagmajster bogatiji za nova iskustva

NAJVEĆI USPEH U KARIJERI Gabor Sagmajster

6. 04. 2012. Comments (0) Views: 680 Dakar, Motociklizam

Sagmajster u prvih 20 na svetu na dva točka

Posle pet dana jurcanja po peščanim dinama oko Abu Dabija u Emiratima završen je Svetski kup, na kojem je naša zemlja ima jednog ali vrednog predstavnika. Gabor Sagmajster završio je takmičenje na 20 mestu u plasmanu takmičara na motociklima do 450 kubika, što je trenutno njegov najbolji uspeh, kada su u pitanja svetska takmičenja.

 NAJVEĆI USPEH U KARIJERI Gabor Sagmajster – Više sam nego zadovoljan što sam uspeo da uđem u prvih 20 na svetu u kategoriji do 450 kubika, tamo gde se voze Mark Koma, Siril Depre i ostalo društvo sa kojima se takmičim na Dakaru. Ovo je trenutno najbolji rezultata koji sam ostvario u svetskim razmerama. Smatram da imam dovoljno razloga za slavlje i hvalisanje, a svi koji misle da je to lako, neka lepo dođu i probaju sami – rekao je Sagmajster u telefonskom razgovoru direktno iz pustinje u Emiratima.

Bez padova i povreda, koje su sastavni deo trka izdržljivosti na motorima, Sagmajster je tokom čitavog takmičenja dostojno reprezentovao Srbiju. Pored toga i motocikl je odlično funkcionisao, tako da rezultat nije mogao da izostane. Veliku pomoć imao je u kolegama koji su sa njim otputovali u Abu Dabi na Svetski kup.

– Pored uspeha, izuzetno je važno što nisam zaradio ni jednu povredu, a za takve stvari uvek postoji mogućnost. Drugo, motor je perfektno radio za razliku od poslednjeg Dakara, kada me je petog dana ostavio u pustinji Fjambala, koja nikako nije gostoljubiva, za razliku od nekih drugih u kojima sam imao prilike da vozim. Vrhunac svega je prava ekipa u sastavu: Marko Kopunović, Vlade Rajević i Dalibor Kujundžić, koji su uvek bili tu kada su mi potrebni. Na početku, tokom dana i naravno na cilju, odnosno u kampu, da me oraspolože, da se malo nasmejem i tako rasterećen odem na počinak. Zahvalnost dugujem i Kajzeru Torstenu koji je održavao takmičarsku spravu. Jedino mi je žao Mirana Stanovnika takmičara iz Slovenije i mog druga, koji je zbog povrede morao ranije da završi takmičenje – završio je vidno srećan Sagmajster.

Vesela družina po redu vožnje trebalo bi da sleti u Beograd 8. aprila oko 14 časova na aerodromu Nikola Tesla.

 VESELA DRUŽINA Dalibor Kujundžić, Gabor Sagmajster i Vlade Rajević

Komentari su zatvoreni.