MENI
NAJBOLJI U ZIMSKIM USLOVIMA Zoran Ćalić, Nebojša Prokić I Slobodan Jovanović

Nebojša Prokić odbranio titulu

ŽESTOKO NA STARTU Detalj sa prve trke pete sezone KAL

Draško Pantović maksimalno na debitantskom nastupu

SADA IMA SVE ŠTO VREDI KOD AMATERA Marija Mitrović

3. 04. 2012. Comments (0) Views: 504 Karting

Marija Mitrović kompletirala kolekciju

Minulog vikenda revijalnom trkom aktuelnih šampiona KAL, otvorena je sezona 2012 za karting amatere. Trka kojom se već četiri godine označava početak takmičarske sezone održana je na kartodromu na Adi Huji, a titulu šampiona TAŠ osvojila je Marija Mitrović iz Beograda.

 SADA IMA SVE ŠTO VREDI KOD AMATERA Marija Mitrović – Ova plaketa mi još nedostaje u kolekciji, sad’ ću da je osvojim – uz osmeh je rekla Marija pre početka trke, gledajući u izložena priznanja za koja će se kartingaši ove godine nadmetati.

Prisutni posetioci i ostali učesnici trke su se ovoj izjavi slatko nasmejali, uz komentare, samo ti sanjaj i nastavi da maštaš. Međutim, ti snovi i maštanje su trajali manje od 15 minuta, koliko je Mariji bilo potrebno da „počisti“ konkurenciju na stazi i tako kompletira kolekciju svojih šampionskih odlikovanja.

Pre starta, a prema anketi sprovedenoj na veb sajtu Beokart, najveće šanse za trijumf imao je aktuelni šampionu karting kupa za amatere, endjurans trka i ZKL, Nebojši Prokić. Međutim, problemi sa dovodom goriva primorali su Prokića da odustane od trke već u prvom krugu. Prema anketi drugi kandidati za trijumf su pored Marije bili još i Zoran Ćalić i gost iz Rusije Nikolai Stušnov. Interesantno je da aktuelni šampion KAL Marko Šolić nije dobio ni jedan glas, što ga je možda i izmalerisalo, obzirom na veoma lošu vožnju uslovljenu slabo pripremljenim kartingom.

Od pomenutih aktera, samo je Marija opravdala titulu favorita iz senke i ubedljivo trijumfovala, dok su ostali učesnici imperativ pobede zamenili samo željom za što boljim plasmanom u trci.

Početak takmičarske sezone za karting amatere, jubilarne 5. sezone KAL, predviđen je za utorak 3.april, od 18 sati na kartodromu kraj Dunava.

Komentari su zatvoreni.