MENI
ŽESTOKO NA STARTU Detalj sa prve trke pete sezone KAL

Draško Pantović maksimalno na debitantskom nastupu

MAKIMALNO U OBE TRKE Luka Vojnić Purčar 11

Nikolić brljirao u klasi 1 na Adi Huji

SPREMAN NA MAKSIMALNE DOMETE Luka Vojnić

20. 04. 2012. Comments (0) Views: 1756 Karting

Ada Huja za start sezone 2012

Čast da otvore sezonu sporta brzina na četiri točka u Srbiji pripala je takmičarima u karting spravama. Velika nagrada Kragujevca biće održana u subotu 21. aprila na jednom od kartodroma u prestonom gradu. Ada Huja prvo je od šest takmičenja u kalendaru takmičenja.

 SPREMAN NA MAKSIMALNE DOMETE Luka Vojnić Organizator je ASK Kragujevca, klub koji nekoliko sezona unazad prednjači sa brojem takmičara u svakoj od klasa šampionata i brojem „napravljenih” trka, tako da ne čudi što je njima pripala premijera.

Kako je od poslednje trke održane prošle godine prošlo više do šest meseci, svi učesnici počev od najmlađih pa do onih najstarijih više su nego željni trkanja, što obećava uzbudljiv takmičarski dan. Prema satnici takmičenja prepodnevni deo dana rezervisan je za tehnički prijem, verifikaciju i slobodne treninge. U 11.30 časova startuju kvalifikacioni treninzi, a prva od dve odvojene trke zakazana je za 14 časova.

Prvi na stazu izlaze takmičari klase 1 koji će voziti 13 krugova ili 10.491 metar, slede vozači klase 2 koji takođe voze 13 krugova. Treća trka pripada klasi 4 koji voze 20 krugova ili 16.140 metara. Četvrta trka dana pripada klasi 5 koji prema Pravilniku vozi 18 krugova, sledi klasa 3 sa 20 krugova i na kraju klasa 6 sa 18 krugova.

Ovakav raspored uslovljen je činjenicom da pojedini takmičari voze po dve klase, tako da je organizator prosto primoran kako bi im izašao u susret, da malo pretumba redosled klasa. Posle prve trke sledi kraća pauza a drugi krug u istovetnom rasporedu zakazan je 16 časova.

Komentari su zatvoreni.