MENI
Auto kros Nagrada Grada Sombora 2023

Evropski izazov i „Nagrada Grada Sombora 2023“

Čaba Balaš Somborska arena avgust 2023

Komšije iz Mađarske dominirale u Somboru

Uroš Brkić Tara CEZ avgust 2023 a

21. 08. 2023. Comments (0) Views: 848 Autosport, Brdske trke, FIA CEZ

Još jedna pobeda u nizu za Uroša Brkića

Brdska auto trka održana u Cazinu donela je veliki uspeh srpskom automobilisti Urošu Brkiću. Osvajanjem prvog mesta u klasi E2-SC u prototipu Norma M20F, dodatno se približio osvajanju šampionata Centralnoevropske zone (CEZ). Brkić je trenutno vodeći sa ubedljivih 30.5 bodova prednosti nad drugoplasiranim, a do kraja šampionata ostaju još dve trke.

Naredno takmičenje biće održano u Makedoniji, dok će finalna trka biti vožena u Austriji. Brkić je pokazao izuzetnu posvećenost tokom cele sezone, te je sa nestrpljenjem očekuje završnicu šampionata.

Na trci u Cazinu učestvovalo je ukupno 62 takmičara iz sedam zemalja, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Mađarsku, Slovačku, Češku, Poljsku i Srbiju. Mađarski takmičar Laslo Sas ostvario je pobedu u generalnom plasmanu, postavivši novi rekord staze sa svojom formulom Reinard 3000. Sas je stazu dugu 3870 metara prošao za neverovatnih 2:04.590, demonstrirajući izuzetne vozačke veštine i brzinu. Uroš Brkić u Norma M20F svakako su pobrali aplauze pokraj staze na trci.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *