MENI
Andrija Kostić CEZ Austrija kvalifikacije maj 2024

Red Bul daje krila i pouke

Auto cros Bečej plakat za 2024

Bečejska Dolma za start sezone

Uroš Brkić Poljska CEZ maj 2024 box

27. 05. 2024. Comments (0) Views: 256 Autosport, Brdske trke, FIA CEZ

Uroš Brkić drugi u Poljskoj za CEZ

Na stazi Korcina (Korczyna) u Poljskoj pokraj Krosna, počela je nova sezona za šampionat Centralnevropske zone (CEZ) u brdskim auto trkama za 2024. godinu, a na startu je ponovo blistao Uroš Brkić. Među 73 takmičara, jedini predstavnik Srbije, Uros Brkić, aktuelni šampion CEZ-a, postigao je odličan rezultat osvajanjem drugog mesta u klasi E2-SC sa prototipom NORMA M20F. Brkić je stazu dugačku 4540 metara prešao za 2:04.952.

-Suočili smo se sa brojnim izazovima u pripremi za sezonu. Jedna od najtežih prepreka, koja nam je donela mnoge besane noći je bilo kašnjenje potrebnih delova iz Francuske za menjač.To je sve značilo da ćemo imati malo vremena za priremu bolida – rekao je Brkić u izjavi posle slavlja na još jednom podijumu i objasnio – To kašnjenje delova, je za sobom povuklo i nedostatak testiranja novih elemenata na automobilu. Faktički ova prva trka u Korcini je predstavljala i prvi pravi test.

Ipak na kraju, iako je kao zvanični šampion navikao i nas i sebe na pobede, kada se sve sabere Uroš Brkić ne može da bude nezadovoljan.

– Naravno da uvek stremim pobedi ali u ovakvim uslovima je bilo baš teko.Ipak, uspeo sam za jako kratko vreme da se prilagodim brzoj i klizavoj stazi – kaže Brkić koji je blustao u Poljskoj na teškoj, zahtevnoj i nadasve klizavoj stazi.

Sa srećom koja ih je pratila na ovoj trci, Brkić ističe da je prvobitna trka trebala biti održana u Severnoj Makedoniji, ali je odložena, omogućavajući im da završe pripremu svog bolida. Brkić se takođe osvrnuo na naporan raspored trka koji ih očekuje u narednim nedeljama, uključujući trke u Češkoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Albaniji, ističući da će prva trećina sezone biti završena nakon pet uzastopnih vikenda trka, nakon čega sledi zasluženi odmor od tri nedelje.

Uroš Brkić Poljska CEZ maj 2024

Uroš Brkić Poljska CEZ maj 2024

Brkić je takođe iskoristio priliku da se zahvali svom pratećem timu, porodici, AK Galax kao i generalnom sponzoru kompaniji Marinković-Hofmann koji su mu pružili podršku i olakšali nastup na ovom takmičenju.

Brkić i njegov tim su se suočili s izazovima, ali su uspeli da ostvare rezultat u Korcini, pokazujući posvećenost i spremnost za naredne trke u sezoni.

preuzeto: autosrbija.club

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *