MENI

Pametni tempomat smanjuje potrošnju goriva

Odložen Dan korišćenih vozila

16. 05. 2014. Comments (0) Views: 833 Industrija, Mercedes-Benz

Nova generacija efikasnosti – Mercedes-Benz Euro VI Roadshow

Kompanija Star Import je 8. i 9. maja organizovala Mercedes-Benz Euro VI Roadshow pod nazivom „Nova generacija efikasnosti“ gde je prezentovala moćne i veoma efikasne Euro VI motore.

Mercedes1

Ovom prilikom prikazana je kompletna gama Mercedes-Benz teretnih, dostavnih i kombi vozila. Nakon Estonije, Letonije, Litvanije, Češke, Slovačke, Mađarske i Hrvatske, karavan vozila zaustavio se na parkingu Tomy Truck Stop restorana u Šimanovcima. Svi prisutni su imali priliku da upoznaju vozila koja su apsolutni lideri u dugolinijskom, građevinskom i distributivnom transportu.

Na specijalno opremljenim Actros vozilima, u prijatnoj atmosferi, održane su interaktivne prezentacije tokom kojih su zainteresovani posetioci biti u prilici da dobiju više informacija o:

– performansama i karakteristikama novih Mercedes-Benz komercijalnih vozila
– treninzima ekonomične vožnje i drugim mogućnostima za smanjenje potrošnje goriva
– FleetBoard uslugama
– novoj dimenziji komfora i voznih karakteristika

Posetioci su bili u prilici da se na jednom mestu upoznaju sa teretnim vozilima Actros, Arocs, Antos i Atego. Predstavljena su i dostavna i kombi vozila Sprinter i Citan.

mercedes2

Uz pratnju instruktora iz Nemačke prisutnima će biti omogućeno testiranje više modela Mercedes-Benz kamiona:

– Actros 1842 LS 4X2 StreamSpace
– Actros 1845 LS 4X2 BigSpace
– Arocs 4151 K 8X4/4 ClassicSpace
– Arocs 2645 K 6X4 ClassicSpace

Po prvi put u Srbiji kupci su bili u prilici da testiraju Mercedes-Benz Actros kamione koji su opremljeni PPC (Predictive Powertrain Control) sistemom i FleetBoard sistemom. PPC sistem omogućava dodatno unapređenje ekonomičnosti i lakoće rukovanja Mercedes-Benz teretnih vozila. Ovaj tempomat poznaje topografiju terena po kome se vozilo kreće, čime su izbegnute poteškoće i povećanje potrošnje goriva koji se javljaju kada vozite sa standardnim tempomatom na terenu koji obiluje uzbrdicama i nizbrdicama.

Veliki doprinos efikasnosti eksploatacije Actrosa takodje pruža i korišćenje FleetBoard telematskog sistema koji smanjuje troškove eksploatacije vozila. Ovaj sistem obezbeđuje da upravljanje voznim parkom bude efikasno i transparentno po pitanju troškova, uz povećanu efikasnost.

Uz najnovije modele Mercedes-Benz komercijalnih vozila, prisutnima su predstavljene mnogobrojne Mercedes-Benz postprodajne usluge.

Nakon Srbije, Mercedes-Benz karavan seli se u Rumuniju i Bugarsku.

Komentari su zatvoreni.