MENI
Andrija Kostić Balaton april 2024 CEZ

Andrija Kostić startuje sa četvrtog mesta na Balatonu

Kostić deveti na drugoj CEZ trci u Mađarskoj

Andrija Kostić Balaton subota I trka april 2024 CEZ a

27. 04. 2024. Comments (0) Views: 197 Autosport

Andrija Kostić potvrdio četvrto mesto na Balatonu

Andrija Kostić prvu trku u F4 CEZ šampionatu na stazi Balaton u Mađarskoj startovao sa 4. pozicije i posle 25 minuta žestokog trkanja, istu je završio na četvrtom mestu. Praktično je odbranio poziciju i zaradio prve bodove u karijeri jednoseda. Odmah nakon starta već u drugoj krivini nastala je gužva zbog čega je naš vozač morao da ode preširoko i tako „padne“ na 8. mesto.

Kostić je krenuo da vrši pritisak na Lucu Sava koji je imao problema sa bolidom, Srbin se veoma brzo probio na šestu poziciju. Od tog trenutka je prikazao odličan tempo gde je za skoro sekudnu bio brži po krugu od Miroslava Mikeša koga je već obišao u 8. krugu. Naš vozač u Jenzrovom boldu bio je dosta brži od Kirila Kutskova koji je držao četvrto mesto i tako izvšio seriju napada, ali se ovaj vozač iz Andore dobro branio. Ipak, u 12. krugu Kostić je našao prostor i tako uspeo da se probije na četvrtu poziciju.

Andrija Kostić Balaton subota I trka april 2024 CEZ

Andrija Kostić Balaton subota I trka april 2024 CEZ

Malo vremena je bilo ostalo do kraja zbog čega su vozači ispred bili van dometa, ali na praznoj stazi ispred sebe Andrija Kostić prikazao je dosta dobra vremena. Na kraju Ethan Ischer je odneo pobedu, dok je Srbin kroz cilj prošao na četvrtom mestu.

Druga trka na programu je u nedelju od 09.30h a treća već od 15.05h.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *