MENI
Uroš Brkić Tara CEZ avgust 2023 a

Još jedna pobeda u nizu za Uroša Brkića

Petar-Miloradovic- izletanje Slovačka

Miloradović posle udesa u Slovačkoj

22. 08. 2023. Comments (0) Views: 948 Autosport

Komšije iz Mađarske dominirale u Somboru

„Nagrada Grada Sombora 2023“ koja je bodovana za Evropa maks čelendž, nacionalno i Otvoreno prvenstvo bila je u znaku takmičara iz susedne Mađarske. Od sedam kategorija, komišije su bile više nego ubedljive u pet raspisanih klasa, sa akcentom na Čabu Balaša koji je u bagiju 1600 demonstrirao raskošan stil vožnje na opšte oduševljenje velikog broj ljubitelja autokros discipline.

ASU Somborska arena u kompletnom sastavu dala je i više od mogućeg i očekivanog kako bi dvodnevno takmičenje proteklo u savršenom redu, pre svega bezbedno, kako po učesnike tako i po gledaoce. Dobar deo subotnjeg takmičarskog dana potrošili su na izbacivanje 160 000 litara viška vode sa staze, da bi posle toga pristupili kvalifikacionim trkama po klasama. Nedeljni takmičarski dan protekao je u savršenom ritmu, od kvalifikacija, preko finala do svečanog proglašenja i „kupanja“ u peni, na radost najmlađih.

U klasi 1 slavio je Goran Milić kome je najveći takmac bio Nemanja Jorganović, mada je pristojnu veštini upravljanja takmičarskom spravom po zemljanoj podlozi pokazao mlađani Kristijan Kiki Drobina i pride se domogao trećeg stepenika na pobedničkom podijumu.

Lakatoš Lenard je dominirao u klasama 2 i 3 sa takvom lakoćem, da je bilo milina gledati ga kako u suzuki sviftu „štrika“ po stazi kao da je na asfaltnoj podlozi. Istinu za volju, pomenuti „prevoz“ samo neugledno izgleda, ali nivo opreme tipa menjač, amortizeri i sve ostalo, govore u prilog dominiaciji. U klasi 2 drugi je bio Danijel Palković, odnosno Sava Brkić treći. U „trojci“ je drugoplasirani bio Norbert Mihali, dok je čast domačim vozačima odbranio Branislav Mandić.

Start klase 3 Somborska arena avgust 2023

Start klase 3 Somborska arena avgust 2023

Robert Zeri još jedan komšija slavio je u klasi 4 ispred Gorana Cikote i Vasilija Radosavljevića. U klasi 5 najbrži je bio Vid Zubić, slede Aleksandar Drobina i Nikola Potkonjak. Zoltan Nađ bio je nedostižan u klasi 6 u audiju S3, Dragan Zarić je bio drugi, a Srđan Belanović treći. U bagi klasi pomenuti Čaba bez premca, drugi je Branislav Mandić, a treči Miša Maletić

Kup dama osvojila je Gorana Draganić Maletić, druga je Sonja Bogišić, a treća Dajana Palković. U konkurenciji klubova najbolji je Sirmijen rejsing, sledi Somborsaka arena i 025 Sombor.

Foto: Mirjana Jozić

Nezanični rezultati

Klasa 1: 1. G. Milić, 2. N. Jorganović, 3. K. Drobina

Klasa 2: 1. L. Lakatoš, 2. D. Palković, 3. S. Brkić

Klasa 3. 1. L. Lakatoš, 2. N. Mihali, 3. B. Mandić

Klasa 4: 1. R. Zeri, 2. G. Cikota, 3. V. Radosavljević

Klasa 5: 1. V. Zubić, 2. A. Drobina, 3. N. Potkonjak

Klasa 6: 1. N. Zoltan, 2. D. Zarić, 3. S. Belanović

Bagu 1600: 1. Č. Balaš, 2. B. Mandić, 3. M. Maletić

Kup dama: 1. G. Maletić, 2. S. Bogišić, 3. D. Palković

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *