MENI
Dušan Borković i Igor Marković dvostruki pobednici Srbija relija

Borković veruje u treći trijumf na Srbija reliju

D. Borković - I. Marković 55. Srbija reli

Posada D. Borković – I. Marković vodeća posle prvog...

Petar Miloradović Kosmaj septembar 2022 foto S. Vučković

19. 09. 2022. Comments (0) Views: 1166 Autosport, Brdske trke

Miloradović najbrži u Hibridu na Kosmaju

Trećeg vikenda septembra održana je sedma trka za Otvoreni i nacionalni šampionat Srbije na brdskim stazama po pokrovitelstvom Sportskog auto karting saveza Srbije. Posle tri vožnje u zbiru vremena prvo mesto u klasi Hibrid perfektnom vožnjom osvojio je Petar Miloradović.

– Staza na Kosmaju je izazov kojem nisam mogao odoleti, i pored činjenice da mi ove godine šampionat Srbije na brdskim stazama nije u prioritetu, tako da sam uzeo učešće i pobedio. Vremenski uslovi su bili prevrtljivi tako da sam rešio da u prvoj vožnji pružim maksimum, kako bih imao pristojnu vremensku prednost. Na sreću, do kraja nadmetanja sve je proteklo bez kiše, tako da sam preostale dve vožnje odradio rutinski i osvojio pehar za prvo mesto – rekao je Petar Miloradović.

Posle tehničkog prijema i verifikacije pravo nastupa ostvarilo je bezmalo 60 takmičara u 12 klasa iz Srbije i inostranstva. Pravilnik je nalagao dva treninga i tri vožnje, tako da su svi takmičari imali dovoljno vremena da podese takmičarske sprave, mada je najvećem broju vozača staza na Kosmaju i te kako poznata.

U generalnom plasmanu slavio je Ilija Carski takmičar iz Bugarske u micubiši lanseru IX evolucije, koji beleži ubedljive pobede počev od Negotina, preko Divčibara i Miroča, pa sve do Kosmaja. Drugo mesto pripalo je Momiru Subotiću u pežou 206, a treće Alekandru Vidosavljeviću u pežou 106.

U klasi mali N najbrži je bio Filip Zvedić, u Hibridu Petar Miloradović, a u klasi 3 Nikola Mišić. „Četvrorku“ je obeležio Dejan Vukić, a „peticu“ Miloš Spasojević. Aleksandar Vidosavljević bio je najbrži u klasi 6, a Draga Lukić u klasi 7. Dragan Balačikić podigao je pehar za prvo mesto u klasi 8, dok u klasi 9 nije bilo takmičara. Ilija Carski slavio je u klasi 10, dok je Momir Subotić obeležio klasu 11, a u klasi 12 takođe nije bilo vozača.

foto: S. Vučković

Plasmani

Mali N: 1. F. Zvezdić, 2. M. Nikolić, 2. M. Mitić

Hibrid: 1. P. Miloraović, 2. M. Mirković, 3. V. Marković

Klasa 3: 1. N. Mišić

Klasa 4: 1. D. Vukić, 2. M. Ivković, 3. D. Radović

Klasa 5: 1. M. Spasojević, 2. M. Nikolić, 3. A. Rogulić

Klasa 6: 1. A. Vidosavljević, 2. V. Cvetić, 3. I. Morarević

Klasa 7: 1. D. Lukić, 2. D. Ilić, 3. B. Simović

Klasa 8: 1. D. Balačikić, 2. K. Krumov, 3. V. Kostić

Klasa 10: 1. I.Carski, 2. V. Alempijević, 3. Ž. Đunisijević

Klasa 11: 1. M. Subotić, 2. E. Ujkanović, 3. M. Kostadinović

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *