MENI

Ford Focus sa nagrađivanim EcoBoost motorom jeftiniji za 1.000...

CITROËN C-ELYSEE – OZBILJNO DOBRA PONUDA

18. 09. 2014. Comments (0) Views: 483 Industrija, Renault

Novi twingo razigran i simpatičan

Novi twingo se može opisati kao automobil stvoren za grad, i pored toga što je uslovno rečno mali vrlo je prostran, poveziv i iznad svega razigran i simpatičan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jučerašnja promocija po prestonom gradu probranim predstavnicima omogučila je da se u potpunosti uvere u navedeno. Novi twingo nastao je u saradnji da Dajmlerom koji se još onomad istakao sa modelom smrat for four. U tom slučaju nije teško naslutiti da je agregat „otišao“ pozadi, što je odmah rezultiralo fantastičnim uglom okretanja prednjih točkova, koji iznosi 45 stepeni. Prostor ispod prednje haube, namenjen je za akumulator i sve potrebne tečnosti. No, zbog novog oblika motora, prtljažnik nikako nije mali, šta više, ali je za okretanje automobila uz pomoć ručne kočnice potrebno znatno veće umeće.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koncept vuče korene od ranijih modela. Dizajn je što se bi se reklo retro, a osnovne linije novi twingo nasledio je od čuvene 5. U isto vreme unutrašnji dizajn je potpuno nov i kupcu pruža mogućnost ogromne perosnalizacije. Drugim rečima sve što potencijalni kupac može da zamisli, proizvođač je rad da mu ispuni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Novi twingo pokreću dva motora, prvi je sa tri cilindra SCe 70 i oslobođa 52 kw pri 6.200 obrataja i u proseku troši 4.5 litara na 100 kilometara. Drugi agregat je Tce 90 koji pri 5.500 obrataj nudi 66 Kw i troši 4. 3 litara. Zbog veće pomenutog mesta u automobilu motor je postavljen pod uglom od 49 stepeni i prosto je idealno čučnuo.

Novi mališa po pitanju aktivne i pasivne bezbednosti ima sve što je neophdono poput veće „braće“ iz renoove game. Po novim kriterijumima EURONCAP twingo je osvojio 4 zvezdice, što je po rečima upućenih više nego 5 po starom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I na kraju koliko košta. U zavisnosti od paketa opreme i pogonskog agregata u posed novog twinga možete doći počev od 9.100 pa do 12.100 evra, sa napomenom da će Reno Nisan Srbija svim kupcima dati 1.000 evra popusta!!!

foto: M. Bošković

Komentari su zatvoreni.