MENI
ATV Gravel trening mart 2022 F. i R. Kuzman, N. Vemić, S. Kalamković, M. Sokola, J. Railić i B. Ramić

Sedmorica mladih veselo trenirali

MX 65 i MX 85 predstart Globare maj 2022 a

Mlade nade obeležile nadmetanje u Globarima

14. 05. 2022. Comments (0) Views: 531 Motociklizam, Motokros

Globare druga trka Otvorenog šampionata Srbije

Trećeg vikenda maja MK Gajić na stazi u Globarima organizator je druge trke Otvorenog šampionata Srbije u moto kros disciplini. Posle tehničkog prijema i verifikacije pravo nastupa ostvarilo je 79 takmičara u devet raspisanih klasa, što govori u prilog činjenici kolika je privlačna moć staze u okolini Kruševca.

Subotnji dan protekao je u znaku slobobodnih i kvalifikaciinih treninga po klasama. Prvobitnim programom predviđeno je da najmlađi takmičari klasa MX 50 i MX 65 voze u diviziji, ali je posle istog odlučeno da se mališani razdvoje prevashodno zbog bezbednosti takmičara. Preostali učesnici, ako je suditi na osnovu ostvarenih vremena tokom kvalifikacija, vrlo su raspoloženi za drugo takmičenje sezone.

Nedeljni takmičarski dan po već ustaljenom Pravilniku takmičenja predviđa dve trke po klasama. Čast da otvore takmičenje pripašće takmičarima klasa MX 3 i MX S koji će voziti u divizij. Slede vozači klase MX 50, zatim MX 65 i sve tako do najjače klase MX 1. Svečano proglašenje i dodela nagrada biće upriličeni u 17.45 časova.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *