MENI
Stojan Avaramović klasa VI auto kros Sombor septembar 2021

Avramović najbrži u najjačoj klasi u Somboru

Ceremonijalnim startom počinje 54. Srbija reli

Aleksa Radojković i drugari Ušće septembar 2021

21. 09. 2021. Comments (0) Views: 613 Autosport, Kružne trke

Radojković uz pomoć drugara do trijumfa na Ušću

Da drugarstvo nije ptica, jer ista odleti i da nije beli zec jer je plašljiv, već je kao hrabrost vojnička i kao časna reč, davnih godina napisao je dečji pesnik Dragan Lukić, a praktičnu primenu iste mogli su da vide svi koji su minulog vikenda bili na Novobeogradskoj starni Ušća da gledaju auto trke. Aleksa Radojković je zahavljujući nesebičnoj pomoći drugara uspeo da za neverovatno vreme „spakuje“ trkačku spravu i trijumfuje u klasi 8 za nacionalni šampionat na uličnoj stazi u prestonom gradu.

– Prethodnog vikenda na brdskoj trci „Nagrada Sopota 2021“ na Kosmaju imao sam ozbiljno izletanje koje je rezultiralo velikom štetom na trakačkom automobilu. Drugim rečima bio je neupotrebljiv, a sledećeg vikenda na programu je kružna trka Ušće. Nisam imao mnogo, praktično uopšte vremena za razmišljanje, već sam munjevito reagovao tako što sam kupio da kažem isti takav automobil, ali to je bilo još i najlakši deo – uvodne su reči Alekse Radojkovića višestrukog šampiona Srbije počev od kartinga preko auto trka na brdskim i kružnim stazama.

„Sklapanje“ takmičarskog automobila iziskuje neophodno vreme, svakako novac, neophodan alat, znanje i naravno kvalifikovane mehaničare. Vremena nema, alat postoji, novaca …E, onda na scenu stupaju pomenuti drugari.

– Kada sam rekao šta nam je za činiti, mnogi su me odgovarali, a pojedini nisu mogli da veruju da ćemo uspeti, prosto nam nisu davali nikave šanse da ćemo uspeti. Četiri dana i noći smo radili tako reći bez prestanaka kako bi smo sve sa „starog“ prebacili na „novi“ i ne samo to, već i podesili da radi kako je potrebno za trkačku spravu. Znam da smo imali veliku želju i motiv da uspemo, jasno mi je da smo mladi pa nam nije mnogo teško palo, ali smo na kraju uspeli ne samo da ga „sklopimo“ već i da zahvaljući tome trijumfujem u klasi 8 za nacionalni šampionat. Još jednom ogromnu zahvalnost dugujem drugarima, bez kojih ništa ne bih uradio – dodao je Aleksa Radojković.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *