MENI
01-Opel-Crossland

Novi Opel Crossland: Mnogo više od samo lepog izgleda

Nissan celebrates the JUKE's 10th anniversary

Nissan slavi 10 godina uspeha modela JUKE: poslušajte timove...

12. 10. 2020. Comments (0) Views: 101 Industrija

Rolls-Royce proglasio pobednike na takmičenju mladih dizajnera

Rolls-Royce Motor Cars sa zadovoljstvom objavljuje globalne pobednike na svom takmičenju mladih dizajnera, koje je pozvalo decu širom sveta da osmisle svoj Rolls-Royce iz snova o budućnosti.

Četiri pobednika u kategoriji, koji potiču iz Japana, Francuske, Kine i Mađarske, a starosti su od šest do 16 godina, uživaće u vožnji vozača sa svojim najboljim prijateljem u Rolls-Royceu do škole. Dizajn globalnih pobednika i tri dodatna učesnika sa visokom ocenom su transformisani u prelepe digitalno prikazane ilustracije dizajnerskog tima Rolls-Royce-a, koristeći isti softver i procese kao u „pravom“ dizajnerskom projektu Rolls-Royce-a.

LowRes_rolls-royce-glow-by-

LowRes_rolls-royce-glow-by-

„Oduševljeni smo što možemo objaviti pobednike na našem takmičenju za mlade dizajnere. Radovi koji su nam se posebno isticali bili su oni koji su pokazali stvarnu dubinu misli, truda i izražavanja i sadržali su mnoštvo različitih detalja. Pobednički učesnici nisu samo nacrtali „najlepši automobil“: stvorili su neverovatna iskustva koja su pokazala slobodu njihove mašte, a ne ometaju je fizička, stvarna ograničenja.“ rekao je Torsten Muller-Otvos, izvršni direktor, Rolls-Royce Motor Cars.

„Broj i raznolikost radova još jednom dokazuju nešto u šta smo uvek verovali i živeli u okviru dizajna po meri: da je inspiracija svuda. Kao odrasli, često smo prebrzi da se zaustavimo u ostvarivanju fantastičnih ideja. U Rolls-Royceu ohrabrujemo klijente da budu smeli i kreativni, nesputani uobičajenim predstavama o tome kako oni misle da bi automobil trebalo da bude. Ovo takmičenje i generisane ideje podsećaju nas na neverovatnu snagu pitanja: „Zar ne bi bilo sjajno da …?“ rekao je Gavin Hartlei, šef dizajna po meri, Rolls-Royce Motor Cars

LowRes_rolls-royce-bluebird

LowRes_rolls-royce-bluebird

Osmišljeno da obezbedi kreativno mesto za decu uzrasta od 16 godina i mlađe, ograničeno ograničenjima zaključavanja Covid-19, takmičenje je privuklo više od 5.000 prijava iz preko 80 zemalja. Bez pravila ili preciziranih kriterijuma za ocenjivanje koji ih ograničavaju, deca su mogla da puste maštu na slobodu, stvarajući neobično bogatstvo, kreativnost i raznolikost.

Suočeni sa zaista zastrašujućim zadatkom, sudije su odabrale sveukupne pobedničke dizajne u četiri kategorije – Tehnologija, Životna sredina, Fantazija i Zabava – zasnovane na najpopularnijim temama proizašlim iz više od 5.000 prijava. Još tri rada koja su prkosila kategorizaciji, ali su privukla pažnju sudija, bila su visoko pohvaljena; panel je takođe odabrao pobedničke radove iz različitih regiona širom sveta u kojima posluje Rolls-Royce Motor Cars.

Pokrenuto u aprilu kada su se širom sveta nametnuli uslovi zaključavanja, takmičenje se pokazalo trenutnim uspehom; utoliko je produžen prvobitni rok za prijave. Zamoljena samo da dizajniraju svoj „Rolls-Royce iz snova o budućnosti“, deca su imala potpunu kreativnu slobodu, omogućavajući im da razviju ideje zapanjujućeg obima, složenosti i vizije daleko izvan sfera automobilskog dizajna.

LowRes_rolls-royce-turtle-c

LowRes_rolls-royce-turtle-c

Pobednički radovi uključuju dizajne inspirisane (između ostalog) jednorozima, kornjačama, svemirskim putovanjima, egipatskim piramidama, Pablom Pikasom i bumbarima. Mnogi su sposobni da lete ili putuju pod vodom; dizajni su takođe sadržali mnoštvo pametnih uređaja i novih tehnologija za uštedu radne snage, pružanje užitka i zabave i korist za čovečanstvo i životnu sredinu.

Razmišljajući o konkurenciji, Torsten Muller-Otvos, izvršni direktor kompanije Rolls-Roice Motor Cars, rekao je, „U svoje ime i u Rolls-Royce-u, želeo bih da zahvalim svakom mladom dizajneru koji je ušao u takmičenje i sve misli, naporan rad i kreativnost koji su ušli u njihov dizajn. Postoji neki neverovatan talenat i ne bih se iznenadio da neki od naših učesnika jednog dana nastave da rade kao dizajneri automobila – možda čak i u Rolls-Royceu. “

Zaključio je, „Najvažnija stvar koju sam naučio sa ovog takmičenja je da bez obzira na naše okolnosti imamo moć da stvorimo neverovatne stvari, jer naša mašta uvek može slobodno da leti. Nadam se da će i deca koja su učestvovala to prepoznati i da će to biti nešto pozitivno što mogu uzeti iz svog pandemijskog iskustva. “

Pobednici kategorija:

Tehnologija: Rolls-Royce Bluebird II kompanije Cheniang, 13 godina, Kina

Životna sredina: Rolls-Royce kapsula kompanije Saia, 6 godina, Japan

Fantazija: Rolls-Royce Turtle Car, Florian, 16 godina, Francuska

Zabava: Rolls-Royce Glov, Lena, 11 godina, Mađarska

Visoko pohvaljeni:

Rolls-Royce Bolt, Declan, 10 godina, Ujedinjeno Kraljevstvo

Rolls-Royce prosperitet, Tim, 9 godina, Nemačka

Rolls-Royce kuća esperanta Alise, 6 godina, Rusija

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *