MENI

Kolege za Miloša Spasojevića na Avali

Kraljevo rešava šampione

25. 10. 2012. Comments (0) Views: 491 Autosport, Reli

Na alternativna goriva po Srbiji

Večeras je, ispred Šoping centra Ušće u Beogradu, uspešno startovao 1. Tesla reli u organizaciji Auto rally touring cluba (ARTC) Srbija , a pod pokroviteljstvom Auto-moto saveza Srbije. Nakon završene verifikacije i tehničkog pregleda kojim su rukovodili FIA tehnički delegat – Mario Bonifacio i Bruno Moreti – predsednik FIA sportske komisije, startovalo je ukupno petnaest posada iz cele Evrope sa svojim vozilima na alternativna goriva.

 PREDSTAVNICI SRBIJE U TOJOTI PRIUS Bata Nađ i Stevica Rauš (Foto: D. Fogel)

PREDSTAVNICI SRBIJE U TOJOTI PRIUS
Bata Nađ i Stevica Rauš (Foto: D. Fogel)

Ekološko humanitarni reli voziće se u petak i subotu na trasi dugoj 570 km i to prvog dana od Beograda preko Obrenovca, Uba i Valjeva do Divčibara i drugog dana od Beograda, preko Pećinaca, Rume, Vrdnika, Rakovca, Iriškog Venca do Novog Sada i nazad do Beograda (u uslovima regularnog saobraćaja i uz poštovanje svih saobraćajnih pravila i propisa).

Po želji osamdesetogodišnjeg bivšeg vozač Formule 1, Italijana Fulvio Maria Ballabia,, vozilo Alfa Romeo GTV startovalo je sa ,,srećnim“ brojem,, 17. Ovo vozilo će u organizaciji humanitarne organizacije HELP THEM ONLUS iz Milana posle završetka relija biti prodato na aukciji, a dobijena sredstva su namenjena za obnovu kuće za smeštaj roditelja dece obolele od kancera.

Tesla reli boduje se za FIA alternativni kup i na njemu će se rešiti i pobednici Fia Kupa u kategorijama IIIA – električni automobili i VII – hibridni i VIII -i automobili koji koriste ostala alternativna goriva. Za prvo mesto u kategoriji proizvođača vozila boriće se Fiat, Alfa Romeo i Toyota.

Z. Bilibajkić

Komentari su zatvoreni.