MENI
2019 TCR Europe_02 Hockenheinring_JF_FP2_-55

Borković na Hokenhajmu krug pre kraja završio trku

Mišeluk 1

SP i Hibrid žarili i palili na Mišeluku

26. 05. 2019. Comments (0) Views: 1190 Autosport, Kružne trke

Borković: Vikend na Hokenhajmu za zaborav

Nakon drugog trkačkog vikenda koji je održan u Nemačkoj na stazi Hokenhajm, srpski automobilista Dušan Borković na bodovni skor dodao je još tri boda, pa sada u generalnom plasmanu među 34 vozača srpski as zauzima desetu poziciju sa osvojenih 57 poena. Organizatori, sudije i pojedine kolege na stazi učinile su da Borković vikend u Nemačkoj što pre zaboravi.

Današnju trku vozač NIS Petrol Racing tima je završio pre vremena, nakon što su ga sudije kaznile prolaskom kroz boks bez objašnjenja. Pretpostavka je da je kaznu dobio zbog duela sa Paulsenom. Norvežanin je već na samom startu trke ušao u duel sa Borkovićem i oštetio mu automobil otpozadi. Nakon toga usledila su još dva napada Paulsena na našeg vozača i nesvakidašnja odluka sudija da kazni Borkovića prolaskom kroz boks gde je naš as i ostao do kraja trke zbog štete na automobilu koju je načinio upravo Norvežanin.

2019_TCR_Europe_02_Hockenheimring_MH_-005

2019_TCR_Europe_02_Hockenheimring_MH_-005

“ Želim da zaboravim ovaj trkački vikend što pre. I dalje ne verujem u ovakvu odluku sudija, ovo zaista samo nama može da se desi. Ja zbog Paulsena izgubim pet pozicija i pored toga sam bio fenomenalno brz, uspeo da obiđem Nađa, Morbidelija, Lojda. Krenuo da napadam Koronela. I onda mene kazne. Auto mi je juče bio uništen koliko su me izlupali, danas takođe od strane Paulsena i nakon svega usledi ta nečuvena kazna. Jako se loše osećam zbog ovakvog odnosa organizatora”, pod velikim nabojem emocija je rekao Borković nakon trke.

Posle 14.mesta u kvalifikacijama Borković je na obe trke startovao sa 14.pozicije, a nakon što je utvrđena velika greška merača vremena na jučerašnjoj trci, Dušan je po naknadnim zvaničnim rezultatima trku završio na 14. poziciji i osvojio 3 boda. Naime, greškom organizatora trka je trajala jedan krug duže.

Našeg asa kroz dve nedelje očekuje treći trkači vikend koji će se održati 8. I 9. juna na stazi Spa Frankošamp u Belgiji.

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *