MENI

FAM i MM Pauer za bolje sutra

Od sunca do kiše na Košutnjaku

28. 10. 2016. Comments (0) Views: 1625 Autosport, Brdske trke

Dupli Košutnjak za finale

Duplom brdskom trkom na Košutnjaku završava se sezona domaćeg auto sporta Sportskog auto karting saveza Srbije (SAKSS). Organizator uz nesebičnu pomoć gradskih struktura ulaže maksimalan napor da završnu manifestaciju upriliči na najbolji mogući način. U prilog tvrdnji govore i radnici Beograd puta koji krpe udarne rupe na Košutnjaku.

Šminkanje Košutnjaka

Brzo, dinamično i nadasve atraktivno naravno zbog publike zamišljena je dupla brdska trka na jednom od beogradskih izletišta. Prvog dana u subotu posle tehničkog prijema i verifikacije slede od 11 časova dva zvanična treninga, a start prve od tri planirane vožnje uslediće u 14 časova.

Valjak za ravnu stazu

Potpuna nova staza u najvećem delu sliči brzinskom ispitu Košutnjak sa određenim izmenama. Ukupna dužina staze iznosi 2960 metara, start je kod restorana „Košuta“, prolazi se pored Hajdučke česme, a cilj je 300 metara pre ulaza u restoran Aleksandar klub.Start se nalazi na 87 metara nadomorske visne, a cilj na 190, što daje razliku od 103 metara pomneute nadmorske visne, sa prosečnim usponom od 3,48%. Minimlana širina staze je 6 metara, a podloga je naravno asfaltna.

Predsednik u akciji

Isti satnica sledi za nedelju trku, od 11 časova sledi zvanični treninzi od 14 prva od tri vožnje, jer tako zahteva Pravilnik. Ako se izuzme mlađani Aleksa Radojković koji ubedljivo vodi u generalnom plasmanu i klasi, u svim ostalim raspisanim klasama biće vrlo zanimljivo jer matematika je čudo, kada je suvozemni tehnički sport u pitanju.

Komentari su zatvoreni.