MENI
Uroš Stevanović april 2019

Nova klasa i stari rezultati za Uroša Stevanovića

Jeniću treće vreme u kvalifikacijama za CIK FIA

28. 04. 2019. Comments (0) Views: 365 Karting

Austrijski galamatijas na trećoj CEZ trci

Treće takmičenje CEZ u karting disciplini održano finalnog vikenda aprila na stazi Spidarena u Austriji, ostaće u sećanju vozača iz Srbije kao trka sa ozbiljnim neregularnostima, odnosno slobodnom tumačenju Pravilnika, jednom rečju pravi galamatijas. Organizator nije prezao da donosi odluke koje će direktno biti uperene protiv gostujućih vozača u odnosu na domače takmičare. Čak u tri klase viđeni su ozbiljni propusti.

– U klasi Rotaks mini ukazali smo na nepravilnost, ali još nismo dobili odgovor, na boju pogonskog goriva. Prva tri takmičara su imala crveno, a svi ostali zeleno gorivo. Naknadno smo čuli da je u pitanju druga vrsta ulja, a u Pravilniku jasno piše da je samo jedna vrsta dozvoljena da se sipa u gorivo. Naravno, niko neće zvanično da izađe sa tvrdnjom, ali mi nismo odustajali u pokušajima da se takmičenje održi po Pravilniku. Zbog pomenutog goriva, Nemanja Jovanović je sa četvrte pozicije tokom čitave trke pokušavao da se probije napred, ali ga je konkurencija sprečavala na dozvoljne, ali i na načine koji nisu dozvoljni, tipa više od jedne promene pravca kretanja prilikom obilaženja. A, vrhunac svega je plasman posle tri trke, koji ne odgovara rezultatima sa trka – rekao je vidno iznerviran Branislav Jovanović, otac Nemanje Jovanovića.

Nemanja Neca Jovanović startni grid CEZ Austrija

Nemanja Neca Jovanović startni grid CEZ Austrija

U klasi gde nastupa Filip Jenić, odnosno Luka Malbaša takođe propusti.

– Po završenoj trci u klasi kod Filipa Jenića i prilikom obaveznog merenja jedan od takmičara je „pao“ na kilaži. Međutim, istom su dozvolili da popije vodu i ponovo se izmeri i priznat mu je plasman. Jednom rečju neverovatno. U klasi kod Luke Malbaše tokom trke takmičaru sa kartinga je otpao štitnik za lančanik, što znači da su sudije u obavezi da ga iskljuće sa takmičenja, međutim, isti je vozio do kraja. Ozbiljni propusti na takmičenju koje se boduje za Centralnoevropsku zonu – nastavio je Jovanović senior.

Da muka bude veća Jovanović je po njegovom zapažanju ostao uskraćen za pomoć i podršku predstavnika nacionalnog Saveza na takmičenju.

– Na sve naše apele da nam je naneta ozbiljna nepravda i da je potrebno reagovati, nisam naišao na razumevanje i podršku naših predstavnika koja su bili prisutni na trci. Rekli su mi da ništa ne mogu da učine i da nam preostaje da napišemo prigovore i čekamo odluke. Činjenica je da odlazak na svako takmičenje košta i to pristojnu količinu novca, ali smo baš zbog toga izabrali trke višeg ranga u nameri da izbegnemo nepravilnosti, ali očigledno je da ni CEZ-u nije ništa bolje. Ruku na srce i te kako sam zadovoljan Nemanjinim nastupom tokom vikenda i onim što je pokazao na stazi, ali ne želim da se pomirim sa činjenicom da žele da nas pobede na pomenute načine – jasan je Bane Jovanović.

Tagovi: , , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *