MENI

Monte Karlo za start sezone

Trijumf Toyote na Dakaru

leksa Radojković dijamantska kaciga

15. 01. 2019. Comments (0) Views: 578 Autosport

Dijamantski Aleksa Radojković

Razvojni put mlađanog automobiliste Alekse Radojkovića krunisan je Dijamantskom kacigom, najvrednijim i najprestižnijim priznanjem Sportskog auto karting saveza Srbije. Pre nego što je upisao prvi razred Osnovne škole, Aleksa je seo u karting i nastavio stopama oca Slobodana, poznatijeg kao Vukša. Nizao je Radojković junior šampionske titule, pa se domogao prve, zatim druge, a na kraju minule takmičarske sezone 2018. godine i treće Zlatne kacige, što je rezultiralo već pomenutim prestižnim priznanjem.

– Lagano, strpljivo i bez preskaknja „gradiva“ iz sezone u sezonu osvajao sam šampionate, počev od kartinga, preko auto sporta u nekoliko klasa i disciplina, titule „pretvarao“ u Zlatne kacige i posle osvojen pomenute tri na red je došla i Dijamanstka. Ne bih bio iskren, ako bi rekao da mi ne znači što će vitrine Auto Rojal kluba krasiti jedno ovako prestižno priznaje. Posebno mi je drago, što sam do iste stigao zahvaljujući pre svega podršci porodice, mame, sestre i na prvom mestu ocu Slobodanu, koji je od prvog dana uz mene. Koristim priliku da se zahvalim i Ministarstvo omladine i sporta na stipendiji, koja mi je i te kako koristila tokom sezone u nameri da na pravi način krunišem dosadašnju karijeru – jasan je Aleksa Radojković.

Auto Rojal Aleksa Radojković

Auto Rojal Aleksa Radojković

Vremena za zasluženo slavlje imaće taman toliko dok ne počne nova sezona, a ona je praktično pred nama. Što bi se u žargonu automobilsita reklo, vreme je da se uđe u predstartni prostor i počne sa priprema za 2019. Na redu su novi izazovi.

– Šampionat Evrope na brdskim stazama u klasi 2000 E 1 u automobilu honda sivik, nameće se kao realan izazov u aktuelnoj sezoni. Poduhvat svakako nije lak, ali je u toliko i primamljiv. Radimo na finansijskoj konstrukciji koja je uslov svih uslova, da bi se upustili u ovako jedan zahtevan poduhvat. Verujem da ćemo nači načina, odnosno da će posle svega, odnosno osvojenih odličja „neko“ prepoznati kvalitet i poželeti da zajedničkim snagama donesemo još jednu titulu šampiona Evrope na brdskim stazama u Srbiju – slovi Dijamantski Radojković.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *